Μια πρόχειρη ματιά στις προβλεπόμενες ενδεκάδες για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του Σαββάτου είναι ό,τι χρειάζεται για να εντοπίσουμε τον πιο σημαντικό ματσάρισσμα του αγώνα, τη μάχη για την υπεροχή που πιθανότατα θα καθορίσει ποια από τη Λίβερπουλ ή τη Ρεάλ Μαδρίτης θα σηκώσει το τρόπαιο στο Παρίσι.

Βινίσιους Τζούνιορ εναντίον Αλεξάντερ Άρνολντ. Ο απίστευτα γρήγορος αριστερός εξτρέμ εναντίον του δεξιού μπακ που μπορεί να δυσκολέψει οποιονδήποτε παίζοντας άμυνα ένας εναντίον ενός.

Το κρίσιμο επιθετικό όπλο της Λίβερπουλ απέναντι στον σημαντικότερο αντεπιτιθέμενο της Ρεάλ. Κανένας δεν είναι πιθανό να ξεπεράσει τον άλλον και κανένας δεν είναι πιθανό να πετύχει πλήρως την αμυντική του αποστολή.

Είναι επίσης η βασική μάχη που αντιπροσωπεύει καλύτερα τα τακτικά στυλ των δύο  προπονητών και το μοτίβο που θα προκύψει στα 90 λεπτά.

Η Ρεάλ επιλέγει να κάθεται πίσω απορροφώντας την πίεση για μεγάλα διαστήματα προτού χρησιμοποιήσει την εμπειρία των καλύτερων παικτών της για να «χτυπήσει» τις κατάλληλες στιγμές.

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα εφαρμόσει ξανά αυτό το σύστημα ενάντια στη θανατηφόρα πρώτη γραμμή του Γιούργκεν Κλοπ, ειδικά δεδομένου ότι πολλοί αντίπαλοι αυτή τη σεζόν (συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης, της Γουλβς) έχουν δείξει ότι η υψηλή αμυντική γραμμή της Λίβερπουλ μπορεί να φαίνεται ευάλωτη.

Ο Βινίσιους είναι ο άμεσα στόχος των μπαλιών που χτυπούν από πίσω οι Μόντριτς και Κροος όταν αυτοί πάρουν την κατοχή της μπάλας στα χαφ.

Εάν η μπάλα φτάσει στον Βινίσιους, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι απίθανο να είναι στη σωστή θέση για να τον σταματήσει. Αντίθετα το έργο να περιορίσει τον Βραζιλιάνο θα αναλάβει είτε ο δεξιός κεντρικός αμυντικός είτε ο δεξιός χαφ.

Το ευχάριστο εδώ για τον Κλοπ είναι ότι ο Φαμπίνιο θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στον τελικό, ενώ επίσης και ο Χέντερσον μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε αυτό τον ρόλο.

Ωστόσο, η απειλή του Βινίσιους είναι κυρίως το αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος βγαίνει προς τα αριστερά παρασέρνοντας μαζί του το ενα στόπερ, δημιουργώντας έτσι διαδρόμους για τον συμπαίκτη του.

Μαζί, αυτοί οι δύο προκαλούν τον όλεθρο και η Λίβερπουλ θα είναι πολύ ευαίσθητη όταν ο Άρνολντ βρεθεί… ξεχασμένος μπροστά.

Η μάχη μεταξύ Βινίσιους και Άρνολντ είναι εξίσου κρίσιμη στο άλλο άκρο. Ο Βραζιλιάνος είναι φυλότιμος αλλά δεν φημίζεται για τις αμυντικές του ικανότητες.

Στην πραγματικότητα, η Ρεάλ είναι πιθανό να αμυνθεί σε ένα 4-4-2 χωρίς την μπάλα, με τον Φεντερίκο Βαλβέρδε να πέφτει πάνω στην μπάλα καθώς ο Βινίσιους παραμένει ψηλότερα με τον Μπενζεμά.

Έχοντας επίγνωση της απειλής στα αριστερά της Ρεάλ, ο Κλοπ μπορεί να επιλέξει να επιτεθεί κυρίως στην αντίθετη πλευρά όπου ο Λουίς Ντίαζ και ο Άντριου Ρόμπερτσον θα στοχοποιήσουν τον Ντάνι Καρβαχάλ.

Με αυτόν τον τρόπο, η Λίβερπουλ θα παρασύρει την ομάδα της Ρεάλ σε εκείνη την πλευρά του γηπέδου, αναγκάζοντας τον Βαλβέρδε να βγει δεξιά στην πτέρυγα.

Τεχνικά και τακτικά, η Λίβερπουλ είναι η ανώτερη ομάδα. Αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δυνητικά πιο έξυπνη σε αυτές τις καταστάσεις και ίσως και καλύτερη.

Οι «Reds» θα πρέπει να ρισκάρουν γρήγορα σε αυτό τον τελικό. Χρειάζεται ο Αλεξάντερ – Άρνολντ να επιβεβαιώσει την ανωτερώτητα του απέναντι στον Βινίσιους. Αν ο Άγγλος καταφέρει να βγεί νικητής από την προσωπική του μονομαχία με τον Βραζιλιάνο τότε η Λίβερπουλ θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κούπα.