Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από τον ισραηλινό στρατό κοντά στη Βηθλεέμ, στη νότια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Ζαΐντ Μοχάμεντ Γουνέιμ είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρες στην πλάτη και τον λαιμό και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ο ισραηλινός στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν για τις ανακοινώσεις του υπουργείου.

Δεκαεννέα άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη από τα τέλη Μαρτίου. Οι δράστες ήταν Παλαιστίνοι ή Άραβες Ισραηλινοί. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν με επιχειρήσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, στις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 35 Παλαιστίνιοι και τρεις Άραβες Ισραηλινοί.

Ορισμένοι από αυτούς ήταν μέλη ένοπλων οργανώσεων, όμως κάποιοι ήταν πολίτες, μεταξύ των οποίων και μια δημοσιογράφος που κάλυπτε μια τέτοια επιχείρηση στην πόλη Τζενίν. Ένας Ισραηλινός αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης σε επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ