Πιάνοντας πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Περιστερίου με σκορ 92-57 εκτός έδρας, έκανε το 2-0 στη σειρά και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά των πλέι-οφ της Basket League όπου τον περιμένει ο Προμηθέας Πάτρας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστική για τρεις περιόδους, παίζοντας τρομερή άμυνα, γυρνώντας εξαιρετικά την μπάλα στην επίθεση και σε συνδυασμό με την ευστοχία τους είδαν τη διαφορά να ξεφεύγει από πολύ νωρίς, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει από πάρα πολύ νωρίς δυνατά και να καταφέρνει να χτίσει μια διαφορά πάνω από δέκα πόντους. Σε αυτό βοήθησε η τρομερή ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στην άμυνα, ενώ στην επίθεση η μπάλα γυρνούσε ακριβώς έτσι όπως ζητά ο Έλληνας τεχνικός και με την ευστοχία από μακριά, οι Ερυθρόλευκοι, μπόρεσαν να ξεφύγουν για τα καλά.

Το σύνολο του Μίλαν Τόμιτς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πειραιωτών και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να είναι στο +29 (51-22).

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να κυκλοφορούν διαρκώς την μπάλα, ενώ πίεσαν στην περιφέρεια για να μην φτάνουν εύκολα στο καλάθι οι αντίπαλοι. Η διαφορά ανέβαινε όσο περνούσε η ώρα και το ματς φαινόταν πως είχε πάρει τον δρόμο του.

To τέταρτο δεκάλεπτο είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους πιτσιρικάδες του Περιστερίου να αρπάζουν την ευκαιρία τους και να δείχνουν αρκετά καλά στοιχεία, μειώνοντας όσο μπορούσαν τη διαφορά. Τίποτα όμως δεν άλλαξε ουσιαστικά και οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.