Την επιθυμία του να λάβει μέρος στο Wimbledon, άσχετα με το αν θα υπάρξει βαθμολογία ή, όχι, εξέφρασε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης περιμένει να μάθει εάν θ΄ αλλλάξει απόφαση η βρετανική ομοσπονδία τένις και το All England Club, σχετικά με τη συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών (σ.σ. προς το παρόν έχει απαγορευτεί σε όλα τα τουρνουά στο Νησί στη διάρκεια της σεζόν στο γρασίδι, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία).

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο άθλημα, με την ATP και την WTA ν΄ ανακοινώσουν με τη σειρά τους ότι εφέτος δεν θα υπάρξει βαθμολογία στο Wimbledon, από τη στιγμή που έχει απαγορεύσει τη συμμετοχή όλων των αθλητών στο τουρνουά.

Ο Μεντβέντεφ ελπίζει ότι έστω και στο τέλος θ΄ αλλάξει η απόφαση των διοργανωτών, με τον ίδιο ούτως ή άλλως να μην κρύβει την επιθυμία του να λάβει μέρος στο λονδρέζικο Grand Slam, ανεξάρτητα από το αν θα βαθμολογηθούν οι συμμετέχοντες.

Ο Ρώσος, ο οποίος χθες πέρασε με άνεση το εμπόδιο του Λάσλο Τζέρε και προκρίθηκε στους «32» του Roland Garros, είπε χαρακτηριστικά:

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη, δύσκολη και προς το παρόν κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Η δουλειά μου είναι να παίζω τένις. Γι΄ αυτό βρίσκομαι εδώ, για να προσπαθήσω να πάρω όσους περισσότερους βαθμούς μπορώ.

Θέλω να τονίσω ξανα, ότι θα νιώσω μεγάλη χαρά αν μπορέσω να παίξω στο Wimbledon. Ακόμη και χωρίς βαθμούς κατάταξης. Αν δε συμβεί αυτό, θα μείνω στο σπίτι μου, θα προπονηθώ σκληρά για τα τουρνουά που θ΄ ακολουθήσουν.»

Επόμενος αντίπαλος του Μεντβέντεφ στο δρόμο για τους «16» του φημισμένου Grand Slam του Παρισιού θα είναι ένας ακόμη Σέρβος, ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.