Η ομόφωνα θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για τη μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου Προσωπικού και τις προμελέτες (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική) του νέου Βουστασίου, καθώς και τη μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο, ανοίγει τον δρόμο για την επίσπευση των εργασιών στα συγκεκριμένα κτήρια.

Το κτήριο Προσωπικού, κατασκευασμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, αποκαθίσταται και μετατρέπεται σε ξενώνα φιλοξενίας, προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του κτηρίου, τοποθετούνται σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, χωρίς να θίγεται η μορφολογία του κελύφους του μνημείου.

Ταυτόχρονα, ανασχεδιάζεται ο περιβάλλων χώρος, ώστε να εξυπηρετεί τη νέα χρήση του ξενοδοχείου, αλλά και το κτήμα ως χώρο περιπάτου και αναψυχής.

Το κτήριο του νέου Βουστασίου περατώθηκε το 1952 και αντικατέστησε το παλαιότερο κτίσμα που βρίσκεται βορειότερα, καθώς δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες της αναπτυσσόμενης αγροτικής παραγωγής του κτήματος εκείνη την περίοδο.

Αποτελεί σημαντικό μεταπολεμικό κτήριο του κτήματος και πιθανός δημιουργός του αναφέρεται ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Γκίνης.

Είχε χωρητικότητα περίπου 90 ζώων και απασχολούσε 4 σταυλίτες.

Το νέο Βουστάσιο προβλέπεται να λειτουργήσει ως μουσειακός χώρος προβολής της αγροτικής παραγωγής του κτήματος, αλλά και για την έκθεση των αυτοκινήτων.

Στο ισόγειο δημιουργείται εκθεσιακός χώρος με αντικείμενα που σώζονται στο κτήριο -τεκμήρια της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής του κτήματος- με ξεχωριστά τμήματα για την έκθεση παραγωγής γαλακτοκομικών, λαδιού και κρασιού.

Στη δυτική πτέρυγα του κτηρίου αναπτύσσεται η έκθεση των αυτοκινήτων-μνημείων.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται οι Rolls-Royce, τα MG TD Midget, τα ηλεκτροκίνητα Fiat 500 Boano Spider Elegance και οχήματα γκολφ.

Στο κτήριο προβλέπονται υποστηρικτικές λειτουργίες, όπως reception, πωλητήριο, χώροι υγιεινής και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.