Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης επισκέφτηκε τον νομό Ιωαννίνων συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τους βουλευτές Σταύρο Καλογιάννη και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Λένα Σταμάτη.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν τα γραφεία της εταιρείας Team Viewer, μια εταιρεία η οποία έχει επενδύσει στην Ελλάδα δημιουργώντας έναν κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας. Συνολικά στο παράρτημα τον Ιωαννίνων, στο οποίο τα στελέχη του κόμματος υποδέχτηκαν η Υπεύθυνη Enterprise Sales για τις χώρες της Μεσογείου Νάταλι Κόντορ, η Senior HR Administrative Assisant Ευαγγελία Σταύρο και ο Senior Software Engineer Αθανάσιος Μουτσιούλης, εργάζονται συνολικά 50 άτομα, πολλά από τα οποία είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων των Ιωαννίνων. Είναι ένας κόμβος επιχειρηματικότητας ο οποίος μπορεί να αναβαθμίσει συνολικά την Περιφέρεια. Η Υπεύθυνη Enterprise Sales για τις χώρες της Μεσογείου Νάταλι Κόντορ δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως η επένδυση της Team Viewer μπορεί να γίνει μια ελληνική Silicon Valley.

Στη συνέχεια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου όπου συνομίλησαν με την πρόεδρο Μαρία Τσολάκου. Το κέντρο είναι ένα από τα επτά παραρτήματα που βρίσκονται σε όλη την Ήπειρο και περιθάλπει ηλικιωμένους συμπολίτες μας με αναπηρίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επανενεργοποίηση της μονάδας προστασίας παιδιών η οποία περιλαμβάνει υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης και την βραχεία παραμονή παιδιών για την απομάκρυνση από παθογενείς οικογενειακές συνθήκες Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως το κυβερνητικό έργο που προβάλλεται μέσα από αυτές τις επισκέψεις δεν αφορά μόνο τους Υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά ένα σύνολο ανθρώπων που εργάζονται προς όφελος των πολιτών. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει πως έχει αληθινά κοινωνικό πρόσωπο στηρίζοντας τις δομές κοινωνικής πρόνοιας.

Στο Δημαρχείο Ιωαννιτών ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, συνομιλώντας για τα μεγάλα έργα υποδομής στο νομό, τη στήριξη στους επιχειρηματίες και τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τόνισε το γεγονός πως τα Ιωάννινα έχουν αναδειχθεί μέσα στις 100 ουδέτερες κλιματικά πόλεις της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερη βάση δόθηκε στην προστασίας της Λίμνης των Ιωαννίνων.

Επόμενη στάση της επίσκεψης ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου όπου τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη μιλώντας για τα μεγάλα έργα οδοποιίας και υποδομής που προχωρούν στον νομό και την ανάγκη ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και την ανάγκη περαιτέρω μέριμνας για την ενεργειακή κρίση.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως όσα έχουν γίνει κατά την τριετίας της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα παράλληλα με τη διαχείριση τόσων μεγάλων αλλεπάλληλων κρίσεων.

Κατόπιν τα στελέχη βρέθηκαν στο εργοστάσιο εμφιάλωσης του νερού Ζαγόρι, Χήτος ΑΒΕΕ. Αποτελεί μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής, με μεγάλη ιστορία η οποία ξεκινάει στα μέσα τις δεκαετίας του 1950 και κατέχει δεκάδες διακρίσεις για την συνεισφορά της στη χώρα, την εταιρική της υπευθυνότητα και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Ιωάννης Σώτος, ο Τεχνικός Διευθυντής Χρήστος Πρέντζας, ο Διευθυντής Ποιότητας Χαράλαμπος Παπαχρήστος, και ο Συντονιστής Συντηρήσεων Θανάσης Μωρόγιαννης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε μια διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση με την παρουσία μελών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από τον νομό Ιωαννίνων και όλη την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Είναι για μένα μεγάλη χαρά να επιστρέφω μετά από λίγους μήνες στα Ιωάννινα, πραγματοποιώντας μια ακόμα επίσκεψη στον νομό. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή, τους βουλευτές κ. Καλογιάννη και κ. Κεφάλα αλλά και την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που βρέθηκαν μαζί μας σε αυτές τις επισκέψεις και φυσικά τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη και την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λένα Σταμάτη.
Βρεθήκαμε στα γραφεία της εταιρείας Team Viewer, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ. Η μέρα μας ήταν γεμάτη επισκέψεις και γεμάτη ουσία. Αυτό που θέλουμε σήμερα να ακουστεί πολύ δυνατά από τα Ιωάννινα είναι ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρούν με προσήλωση στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ και ταυτόχρονα διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάθε έκτακτη κρίση που έχει προκύψει. Όσες φορές και να προσπαθήσει η Αντιπολίτευση να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, τόσες περισσότερες φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα απαντά με λύσεις και με το αποτέλεσμα της πολιτικής της, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Σήμερα στα Ιωάννινα καταγράψαμε όσα απασχολούν τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αδιαμεσολάβητα, μιλώντας με τους ίδιους κάνοντας μια βόλτα μέσα στην πόλη.

»Σήμερα πραγματοποιείται και το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ, λίγους μήνες μετά το προσυνέδριο του κόμματός μας στο οποίο ο πρόεδρός μας, μου έκανε την τιμή να με προτείνει για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Για εμένα λοιπόν τα Ιωάννινα είναι πολύ σημαντικά. Και επιλέξαμε την πόλη των Ιωαννίνων γιατί δίνει το παράδειγμα της αξιοποίησης των νέων ανθρώπων. Η επένδυση της Team Viewer είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαφοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Βλέπει μπροστά, δεν χρησιμοποιεί τους νέους για να κάνει προπαγάνδα όπως η προηγούμενη Κυβέρνηση, καταλαβαίνει τις ανάγκες τους, καταλαβαίνει ότι αυτό που χρειάζονται είναι πολλές και καλά αμειβόμενες νέες δουλειές ανάλογες με τα προσόντα τους και δείχνει ποιο είναι και ποιο πρέπει να είναι το μέλλον της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για ακόμα καλύτερες μέρες».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμα, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Μένιος Κορομηλάς, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Τζιανλούκας Ματσίρας, Θεόδωρος Τζαρούχης, ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Νεόφυτος Καλαϊτζίδης, ο αν. Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Φάνης Πασχάλης, μέλη και στελέχη του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.