Νέο αυστηρό μήνυμα Τουρκία, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιείται δια ζώσης και είναι σε εξέλιξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους» και στηλιτεύοντας τις τουρκικές προκλήσεις σημείωσε: «όσο μας προκαλούν με λεονταρισμούς, περιθωριοποιούνται και εκτίθενται».

«Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δίκαιά μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Αθήνα θα δημοσιοποιεί διεθνώς όσα συμβαίνουν ενώ απάντησε και στις αξιώσεις της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση στα νησιά του Αιγαίου:

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι η γεωγραφία μας θέλει δίπλα – δίπλα όμως δυστυχώς εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντι μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο, απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και τελικά το αδιέξοδο. Αντίθετα μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα σημαίνει ότι δεν θα δημοσιοποιούμε στα διεθνή φόρα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας».

Επίθεση  στο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στη στάση που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: Ή με τη γνώση και την ελευθερία, ή με τις κουκούλες και τη βία. Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας. Χθες μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.Όσοι θέλουν να ξανάμπουν με βαριοπούλες και να τα κάνουν τα γυαλιά – καρφιά η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει γι’ αυτό, γιατί οσοι αναζητούν αίμα και ήρωες δεν θα το βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «ανομία»», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.