Σκέψεις για τον τελικό του Champions League, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Λίβερπουλ, αλλά και τη ζωή, από τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο 54χρονος Γερμανός προπονητής, που έφτασε στο Άνφιλντ το 2015 από τη Ντόρτμουντ, κατακτώντας το Champions League 2028/19 και μία χρονιά αργότερα στον τίτλο στην αγγλική Premier League, θα βρεθεί με τους «Κόκκινους» το βράδυ του Σαββάτου (28/5) στο Παρίσι, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα από την οποία έχασε (3-1) το ίδιο τρόπαιο στο Κίεβο.

«Πρώτα και κύρια, είναι μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης, ένας σύλλογος παγκόσμιας κλάσης που ξέρει πώς να κερδίζει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο κορμός των ομάδων που συναντήθηκαν το 2018, ειδικά η μεσαία γραμμή, είναι ακόμα εκεί. Πολλά πράγματα είναι ακόμα όπως ήταν τότε. Όμως η άμυνά τους έχει αλλάξει πολύ. Μπροστά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι εκεί, αλλά ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ακόμα εκεί, με νεαρούς Βραζιλιάνους -Βινίσιους και Ροντρίγκο-, επομένως είναι μια ομάδα κορυφαία», τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της UEFA.

«Είναι καλό να έχουμε παίξει άλλους τελικούς. Το είχα πει και όταν κερδίσαμε τον τελικό του 2019, εναντίον της Τότεναμ. Σε όλους τους τελικούς που είχαν παίξει οι ομάδες μου στο παρελθόν, παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά χάσαμε. Έτσι, πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε τελικούς και έχουμε κερδίσει μερικούς. Όχι τελικούς Champions League, αλλά μερικούς άλλους. Είμαστε πιο έμπειροι και αυτό μάλλον είναι καλό», πρόσθεσε.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, σίγουρα, αλλά δεν μπορεί να είναι η κύρια σκέψη. Αν πάμε εκεί λέγοντας εκδίκηση, δεν θα λειτουργήσει. Πρέπει να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο και αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε», συμπλήρωσε, ενώ σχετικά με την κληρονομιά που θα αφήσει στην Λίβερπουλ, τόνισε:

«Δεν ξέρω τι θέλω να σκέφτονται οι άνθρωποι για μένα. Αυτό που θέλω να κάνω για τον σύλλογο είναι να δημιουργήσω μια δομή και μια κουλτούρα για τώρα, αλλά να υπάρχει και αφού φύγω, γιατί η σωστή δομή και η σωστή κουλτούρα δεν πρέπει να εξαρτώνται από τους ανθρώπους. Θα πρέπει να εξαρτάται από τον σύλλογο. Εάν τα πράγματα είναι σωστά, τότε είναι σωστό, οπότε συνεχίστε να το χρησιμοποιείτε στο μέλλον. Αυτός είναι ο στόχος μου, πραγματικά. Εντάξει, έχω τον χρόνο να το κάνω.

Οι άνθρωποι δεν με ρωτούν ποτέ τι είδους κληρονομιά θέλω να αφήσω σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά κάποτε με ρώτησαν τι θα ήθελα να είναι γραμμένο πάνω στην ταφόπλακά μου. Θα ήθελα κάτι σαν, «Ήταν ένας καλός τύπος». Αυτό θα ήταν απολύτως αρκετό γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι… Αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη μου πραγματική ανησυχία, ότι δεν χρειάζεται να πολεμήσω άλλους ανθρώπους για να είμαι επιτυχημένος. Δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα, οπότε δεν θα το ξεκινήσω τώρα».