Ο κ. Μπουζιάνης κλήθηκε από την ανακρίτρια μετά την παράδοση του πορίσματός του, πριν δύο εβδομάδες, στο οποίο καταλήγει πως ο θάνατος της Τζωρζίνας επήλθε από θανατηφόρα δηλητηρίαση λόγω λήψης τεράστιας ποσότητας κεταμίνης και εισηγείται μάλιστα να γίνει εκταφή της 9χρονης για να διαπιστωθεί εάν της είχαν χορηγηθεί τοξικές ουσίες και προγενέστερα του θανάτου της.

Τριπλάσια δόση

Στο πλαίσιο της έρευνας από τα εργαστήρια του ΑΠΘ έγινε σύγκριση της υπόθεσης της 9χρονης με 114 περιπτώσεις θανάτων από κεταμίνη και προέκυψε ότι στη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε τριπλάσια ποσότητα από τον μέσο όρο.

Αναζητήσεις – σοκ

Τις αναζητήσεις για ιατρικούς όρους και φάρμακα της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η κατηγορούμενη το προηγούμενο διάστημα από το θάνατο της κόρης της είχε πληκτρολογήσει αναζητήσεις μεταξύ άλλων για:

– Γενετικά σύνδρομα καρδιάς

– Ισχαιμική υποξική εγκεφαλοπάθεια

– Διαζεπάμη (ηρεμιστικό)

– Χορήγηση καταστολής

Εν αναμονή κρίσιμων απαντήσεων

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική έρευνα για την Μαλένα, που επιβεβαίωσε αυτό το εύρημα ότι είχε μεγάλη βλάβη στο ήπαρ, κάτι που είχε διαπιστωθεί και από την αρχική εξέταση όμως είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση, το τελικό συμπέρασμα εάν το κορίτσι πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια είναι ασφυκτικός ή από χορήγηση άλλης ουσίας».

Αύριο, αναμένεται καταθέσει στην Ασφάλεια για το θάνατο της Μαλένας η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα η οποία διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή στο 3, 5 ετών κοριτσάκι.