«Αύξηση στα ψυχιατρικά περιστατικά παρατηρούνται από το ιατρείο post covid του Νοσοκομείου Σερρών, καθώς το σύνδρομο του long covid που επιμένει, προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα, διαταράσσοντας την ψυχολογία των ασθενών. Αυτά ανέφερε ο υπεύθυνος λειτουργίας του ιατρείου, Θεόφιλος Καλλινικίδης σε τοπική εκπομπή, τονίζοντας πως το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλες πόλεις.

Η κλινική post covid στο Νοσοκομείο Σερρών συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της και προσέρχονται σε αυτή και ασθενείς από όμορους νομούς σύμφωνα με τον υπεύθυνο λειτουργίας της.

Καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, ενδοκρινολόγοι και ψυχίατροι είναι μερικές από τις ειδικότητες που παραπέμπονται οι ασθενείς μετά την πρώτη εξέταση. Ωστόσο, η COVID-19 έχει αφήσει πολλά ψυχιατρικά προβλήματα λόγω το long covid που επιμένει με αποτέλεσμα να προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα.

Ο κ. Καλλινικίδης κρούει και αυτός με την σειρά του τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρει ότι μετά από μια διετία μεγάλης έντασης οι γιατροί ζητούν την βοήθεια της πολιτείας στην επάνδρωση των νοσοκομείων καθώς το ιατρικό προσωπικό στην πλειοψηφία του είναι γερασμένο και χρειάζονται ενίσχυση από νέους γιατρούς.