Στο Όσλο της Νορβηγίας φαίνεται ότι βρίσκεται ο μικρός Ράινερ με τον πατέρα του, ο οποίος απήχθη το βράδυ της Τρίτης από την Κηφισιά, όπου διέμενε με την μητέρα του.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ επικεντρώθηκε  από την πρώτη στιγμή στο σενάριο της γονεϊκής αρπαγής, κάτι το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται σήμερα, καθώς ο 6χρονος φέρεται να έχει γυρίσει πίσω στον πατέρα του, στη Νορβηγία.

Συγκεκριμένα, ο νορβηγικής καταγωγής πατέρας του 6χρονου έστειλε e-mail στη δικηγόρο που τον εκπροσωπούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και ισχυρίστηκε πως ο Ράινερ είναι μαζί του στη Νορβηγία και είναι καλά στην υγεία του.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο MEGA, ο ανήλικος ταξίδεψε για την Νορβηγία, με την πτήση των 6:20 το πρωί της Τετάρτης από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προς Κοπεγχάγη.

Ωστόσο, στη λίστα των επιβατών που ερεύνησαν οι αστυνομικές αρχές δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Ράινερ Τζέισον Πέτερσεν, καθώς το παιδί ταξίδεψε με το όνομα «Σβερινικολάι Γκούντμπρατσον». Να σημειωθεί ότι επειδή η πτήση είναι εντός Σένγκεν, δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στα ταξιδιωτικά έγγραφα από την αστυνομία, αλλά από τις αεροπορικές εταιρείες.

Έτσι, αυτό που ερευνάται είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποίησε ο πατέρας για να πετάξει μαζί με το γιο του, στην αρχή προς την Κοπεγχάγη και στη συνέχεια στη Νορβηγία.

Το διαβατήριο που έχει στην κατοχή της η μητέρα του 6χρονου αγοριού και παραμένει στο σπίτι στην Κηφισιά, από όπου άρπαξε ο πατέρας τον ανήλικο, είχε εκδοθεί από τις νορβηγικές αρχές στις 4 Οκτωβρίου του 2019 και είχε λήξει στις 4 Οκτωβρίου του 2021.

Στη Νορβηγία μέσω Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, απαντήσεις ψάχνει να βρει η οικογένεια του παιδιού στην Ελλάδα, που δεν μπορεί να καταλάβει πώς ο Νορβηγός πατέρας κατάφερε να διαφύγει με τον γιο του κάτω από τη μύτη των Αρχών.

«Υπήρχε μια πτήση στις 11 και κάτι. Να μάθουμε με ποια πτήση έφυγε το παιδί και πώς», λέει η θεία του 6χρονου.

Όπως όλα δείχνουν, ο Νορβηγός πατέρας με τον γιο του ταξίδεψαν για τη Δανία μέσω Θεσσαλονίκης με αεροπλάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, οι δυο τους επιβιβάστηκαν στην πτήση των 6.20 για Κοπεγχάγη και από εκεί με ανταπόκριση έφτασαν στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τα ερωτήματα πληθαίνουν για το αν τελικά είχε φτάσει το σήμα αναζήτησης του παιδιού στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Kι αν ναι, γιατί τους επετράπη η επιβίβαση. αφού για να ταξιδέψει ένας ανήλικος χρειάζεται τη συναίνεση και τον δύο γονέων.

«Δυστυχώς, τα ελληνικά δικαστήρια δεν τήρησαν τη Σύμβαση της Χάγης, ώστε να επιστρέψουν το παιδί που αρπάχθηκε από τη χώρα του. Η μητέρα έχει κατηγορηθεί από τις νορβηγικές αρχές για αρπαγή ανηλίκου και επομένως με το διεθνές ένταλμα που έχει εκδοθεί θα συλληφθεί, στην περίπτωση που επιλέξει να φύγει από την Ελλάδα», λέει ο δικηγόρος του πατέρα.

Το χρονικό της αρπαγής

Συγκλονίζει ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει η γιαγιά του Ράινερ την αρπαγή του 6χρονου μέσα από το σπίτι τους στην Κηφισιά.

«Βλέπω τον μικρό και λέει ‘η μαμά, ήρθε η μαμά’».

Στην πόρτα όμως εμφανίστηκε ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου άρπαξε το παιδί.

«Ανοίγω την πόρτα και βλέπω έναν μασκοφόρο. Δεν έβγαλε άχνα».

Σύμφωνα με τη γιαγιά, ο μεγαλόσωμος άνδρας φίμωσε το παιδί για να μη φωνάζει, με την ίδια να καλεί μάταια για βοήθεια.

«Το είχε φιμώσει. Άχνα. Να φωνάζω, να ουρλιάζω ‘το παιδί’. Ποιος να με βοηθήσει;».

Απ’ έξω παρκαρισμένο το λευκό βανάκι με τα φιμέ τζάμια, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε καπνός.

Απήχθη δύο φορές σε δύο χρόνια

Το παιδί μέσα σε δύο χρόνια έπεσε θύμα αρπαγής δύο φορές από τους ίδιους τους γονείς του. Ο μικρός Ράινερ έμενε το τελευταίο διάστημα σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Κηφισιάς, με τη θεία του να εκφράζει τις αμφιβολίες της αν πράγματι το παιδί βρίσκεται στη Νορβηγία.

«Για να εξακριβωθεί πρέπει να έχουμε μια επίσημη απάντηση από την νορβηγική αστυνομία, δηλαδή το παιδί πράγματι να πάει σε ένα ΑΤ να δούμε ότι είναι πράγματι εκεί».

Η Ελληνίδα δικηγόρος του πατέρα, μιλώντας στο Live News, επισημαίνει πως όταν έλαβε την επιστολή του πατέρα, την προώθησε τόσο στον δικηγόρο της μητέρας, όσο και στην Αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Το κοινοποίησα στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην ελληνική αστυνομία. Στο mail λέει ότι το παιδί βρίσκεται και είναι ασφαλές και ευτυχές με τον πατέρα στη Νορβηγία».

Άγνωστο παραμένει πώς είναι σήμερα η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, το οποίο στα έξι του χρόνια έμελλε να βιώσει την οδυνηρή αρπαγή από έναν κουκουλοφόρο άνδρα, του οποίου τα ίχνη αναζητούνται από τις Αρχές.