«Σε ρεβανσιστική έξαρση κατά των νέων και της ακαδημαϊκής ελευθερίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», υποστηρίζουν με κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος, Διονύσης Καλαματιανός, με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, κατά τα οποία τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Το σημερινό περιστατικό στο Αριστοτέλειο, σημείωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «με αστυνομικό των ΜΑΤ να εκτοξεύει σε ευθεία χειροβομβίδα κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό φοιτητή στο κεφάλι, είναι ένα ακόμη θλιβερό παράδειγμα του πώς οραματίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Και προσέθεσαν ότι πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο «στο αντιδημοκρατικό σίριαλ της καταστολής, της αστυνομικής αυθαιρεσίας, της στοχοποίησης της νεολαίας και της απόπειρας να σωπάσει κάθε φωνή που αντιτίθεται στο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, το οποίο παρακολουθούν με αποτροπιασμό εδώ και τρία χρόνια οι πολίτες».

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Καλαματιανός υπενθύμισαν για «ακόμα μια φορά στη κυβέρνηση και τον κ. Θεοδωρικάκο, ότι όταν υπήρχε ‘ασφάλεια’ μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν είχαμε ούτε δημοκρατία, ούτε ελευθερία» – κάνοντας ευθεία αναφορά στις τακτικές της Χούντας.

«Τα Πανεπιστήμια δεν είναι πεδία επίδειξης δύναμης και η τρομοκρατία μέσω της καταστολής δεν έχει καμία θέση μέσα σε αυτά», ανέφεραν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον δημοκρατικό και ελεύθερο χαρακτήρα της ακαδημαϊκής κοινότητας από εκδηλώσεις βίας και προβοκατόρικες συμπεριφορές.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ευχήθηκαν περαστικά στον τραυματισμένο φοιτητή και δήλωσαν ότι σκέκονται στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος, «που αντιστέκεται στους αναχρονιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη», προειδοποίησαν τον αρμόδιο υπουργό «να δώσει άμεσα τέλος στην αστυνομική βία εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», όπως ανέφεραν, ενώ τόνισαν ότι περιμένουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού στο ΑΠΘ, καθώς και «την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού φοιτητή».

«Οι ευθύνες ανήκουν πλέον μόνο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που συνεχίζει τη βία, την εργαλειοποίηση της αστυνομίας και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο», κατέληξαν στη δήλωσή τους.