Συναντήσεις με φόντο τα Ποσειδώνια, γεύματα και ξεναγήσεις (υπάρχουν οι «ξαφνικοί» εικαστικοί περίπατοι σε μουσεία, γκαλερί και βέβαια πάρα πολλά γεύματα), η πολυαναμενόμενη άφιξη των διάσημων εικαστικών Jeff Koons και Albert Oehlen με τη νεαρή Χριστίνα Παπαδοπούλου της γκαλερί «Gagosian» να ετοιμάζει δείπνο για εκλεκτούς φίλους, ταξίδια στην Υδρα (η μικρή πριγκίπισσα του Αργοσαρωνικού αναδεικνύεται σε international σημείο συνάντησης για τα εικαστικά) αλλά και νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Στο φουλ λοιπόν οι μηχανές των motor yachts και ιστιοφόρων για κοντινά και πιο μακρινά ταξίδια. Οι προσωπικότητες θα φθάσουν στην Ελλάδα αμέσως μετά τη μεγάλη εικαστική έκθεση της Βασιλείας. Ισως καμία άλλη φορά γνωστοί επιχειρηματίες και πλοιοκτήτες αυτής της μικρής γαλάζιας χώρας να μην έχουν δείξει τέτοιο ενδιαφέρον για την τέχνη.

Ο εφοπλιστικός και επιχειρηματικός κόσμος του τόπου μας αγοράζει τέχνη σαν να μην… υπάρχει αύριο. Επενδύει τρελά. Αρκεί να μη «βουλιάξει» σε… χρυσοποίκιλτες λακκούβες με πλαστά και επικίνδυνους εμπόρους τέχνης. (Κάτι γνωρίζει από αυτά ισχυρός εφοπλιστής.)

Στη διάρκεια βόλτας μου στη Βουλιαγμένη παρατήρησα και πάλι την υπέροχη μινιμαλιστική κατοικία που μου θυμίζει αυτή γάλλου βιομηχάνου στο Καπ Φερά.

Απέναντι ακριβώς, στο Four Seasons (εκεί όπου κάποτε ήταν το «Αφροδίτη»), ετοιμάζονται οι πολυτελείς κατοικίες που αγοράστηκαν από έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. Η πλέον θεαματική είναι στο ψηλότερο σημείο του λόφου.