Η αλήθεια είναι ότι το σύμπαν γοητεύει. Τα αστέρια, τα ταξίδια στο διάστημα, οι αστροναύτες, οι πλανήτες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, η ύπαρξη ή μη εξωγήινης ζωής, ασκούν έλξη, εξάπτουν την φαντασία. Ο τραγουδοποιός, συνθέτης και ερμηνευτής Theodore κατάφερε αυτή την γοητεία που εισπράττει από το διάστημα να την καταθέσει στην τέταρτη εργασία του, με τίτλο «The Voyage», την παρουσιάζει απόψε «ζωντανά» στη σκηνή του Temple Athens. Το album κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο από την United We Fly και αφηγείται μέσα από έξι μουσικά κεφάλαια ένα ταξίδι στο διάστημα ή στον βαθύτερο εαυτό μας. Παράλληλα με το ανανεωμένο του συγκρότημα θα παρουσιάσει και τραγούδια από τα προηγούμενα άλμπουμ του.

Ο Theodore, παρουσιάζει τη μουσική και κυρίως τη σύνθεση με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Σαν γλύπτης. Ενώ τα δάκτυλά του ακουμπούν τα πλήκτρα, εντούτοις είναι σαν σμιλεύει μια πέτρα με το καλέμι του για να βγάλει στην επιφάνεια, αυτό που θέλει να πει. Εν προκειμένω, «Υπάρχει ζωή έξω από τη Γη; Πώς θα ήταν; Τι θα κρατούσαμε σε ένα ταξίδι στο διάστημα και τι θα αφήναμε πίσω; Ποια είναι τελικά τα απολύτως απαραίτητα; Πώς παίρνει κανείς τη μεγάλη απόφαση;», ενώ η καταστροφή του κόσμου από τον άνθρωπο και η ανάγκη της φυγής μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Από τα 6 τραγούδια που αποτελούν το δίσκο, το τελευταίο «κεφάλαιο» είναι το Transcendence of Man το οποίο συμβολίζει τη πρώτη στιγμή ηρεμίας μετά την ένταση του ταξιδιού.

Ηρεμος ο ίδιος πάντως στην συνέντευξή που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», το διαστημικό του ταξίδι ολοκληρώθηκε και τώρα αρχίζει το συναυλιακό – εξέφρασε την ικανοποίησή του, που «άνοιξαν» και πάλι οι συναυλίες, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. «Κάναμε κάποιες εμφανίσεις στην ελληνική περιφέρεια, έχουμε την Αθήνα και φυσικά θα υπάρχουν και συναυλίες σε κάποια φεστιβάλ ή και όχι στο εξωτερικό. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι έξω από τη χώρα σου, υπάρχει ένας πυρήνας φίλων που ‘’επικοινωνεί’’ με τη δουλειά σου», σημειώνει ο ίδιος. «Εχω την ανάγκη να μπω σε ένα αεροπλάνο, σε ένα βαν να ταξιδέψω και να παίξω ‘’ζωντανά’’. » Αυτό που κυνηγά ο Theodore, τόσο στη ζωή του όσο και στη μουσική του «είναι το συναίσθημα, αυτό θυμάμαι ότι κυνηγώ από μικρός. Και αυτό προκύπτει στα live. Εκεί βλέπεις πώς ο καθένας εκλαμβάνει τη μουσική μου. Αλλος μπορεί να χορεύει ασταμάτητα και άλλος να είναι ακίνητος με κλειστά τα μάτια και να ακούει.»

Στα δέκα χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο, «αυτό που νιώθω είναι ότι εξελίσσομαι και εγώ μέσω της μουσικής μου. Δεν μπορεί να είναι ο ίδιος. Οπως αλλάζουν όλα γύρω μας. Το σημαντικό είναι να είμαστε ειλικρινής σε αυτό που κάνουμε. Οταν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα είμαστε ειλικρινείς και με τη μουσική που παρουσιάζουμε στο κοινό.». Αν και το πρώτο όργανο που έπιασε στα χέρια του ήταν το μπουζούκι και μάλιστα έπαιζε, μπροστά σε οικογενειακούς φίλους σε γιορτινά τραπέζια, εντούτοις όταν η μητέρα του του έκανε δώρο ένα πιάνο, όλα άλλαξαν. Και από τότε άρχισε να αντιλαμβάνεται σαν (αυτο)ψυχανάλυση, «ως τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο γύρω μου. Νιώθω κάποιες φορές σαν να κάνω λίγο

κινηματογράφο όπου μπορώ να είμαι όποιος ήρωας θέλω». Οπως ακριβώς συμβαίνει και στο «Voyage»

Temple Athens

Ιάκχου 17, Αθήνα

Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00

Βρείτε το album «The Voyage» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, στο bandcamp και

στο eshop της United We Fly.