Σοκ και δέος από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας επικρατεί σε όλο τον κόσμο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δολοφόνος, που σκότωσε 19 μικρά παιδιά και δύο δασκάλες, είχε προειδοποιήσει για την πρόθεσή του να επιτεθεί στο σχολείο, μέσα από αναρτήσεις του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, ο 18χρονος μακελάρης, Σαλβαδόρ Ράμος  – που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών – σε σειρά αναρτήσεων ενημέρωνε για τα όσα έκανε σε ζωντανό χρόνο. Αρχικά, ανέφερε πως δολοφόνησε τη γιαγιά του και έπειτα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισβάλει στο δημοτικό σχολείο.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο δράστης πυροβόλησε τη γιαγιά του στο πρόσωπο, πριν προχωρήσει στις υπόλοιπες δολοφονίες. Σύμφωνα με εκπροσώπους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, πέταξε ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά όταν αντιμετώπισε έναν υπάλληλο του δημοτικού, πριν μπει στο σχολείο.

Η μαρτυρία ενός αγοριού που επέζησε

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο νεαρός άρχισε να πυροβολεί κυριολεκτικά «όποιον έβλεπε μπροστά του».

Ένα 9χρονο αγόρι, που πυροβολήθηκε στο πόδι αλλά επέζησε, περιέγραψε στη γιαγιά του ότι οι πυροβολισμοί «ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα».

«Όταν ο ένοπλος τον πυροβόλησε στο πόδι, μου είπε ότι τρόμαξε πολύ. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό», σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο εγγονός της πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Θα πεθάνετε όλοι»

Την ίδια ώρα, η γιαγιά ενός 10χρονου θύματος δήλωσε ότι η εγγονή της πέθανε από τα πυρά του μακελάρη, την ώρα που προσπαθούσε να καλέσει για βοήθεια με το κινητό της τηλέφωνο. Δίπλα της, η καλύτερη της φίλη «ήταν καλυμμένη με αίμα».

Όπως ανέφερε η γιαγιά της Amerie Jo Garza, ο Ράμος μπήκε μέσα στην τάξη και είπε στα παιδιά: «Θα πεθάνετε όλοι».

Έπεφταν πυροβολισμοί επί 45 λεπτά

Μαζί με τις αστυνομικές αρχές και τη συνοριοφυλακή, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης ήταν και ο πυροσβέστης Έρνεστ Κινγκ, ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς.

Συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πυροβολισμοί κράτησαν τουλάχιστον 45 λεπτά από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι Αρχές για το περιστατικό στο σχολείο.

Ταγικές φιγούρες οι γονείς των παιδιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων περίμεναν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, για να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους ή να μάθουν έστω για την τύχη τους, ενώ κλήθηκαν να δώσουν και δείγματα DNA.