Ερωτήματα προκαλεί σε στελέχη της ΕΛΑΣ κι αλλους κρατικούς λειτουργούς το πόρισμα εσωτερικής έρευνας κι απόφαση στο Υπουργείο Υγείας , το οποίο επιτρέπει την πλήρη επιστροφή στα καθήκοντα του διευθυντή κρατικού νοσοκομείου σε βάρος του οποίου είχε συντάξει προ 1,5 ετους δικογραφία η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ότι έπαιρνε σε σειρα περιπτώσεων «φακελάκια» από ασθενείς! Μάλιστα στην δικογραφία της υπόθεσης περιεχόταν και σειρά βίντεο από τους χρηματισμούς του ιατρού (https://www.youtube.com/watch?v=-CNEdBVXBdc) . Με την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης να είναι εκκρεμής όμως ο γιατρός να «δικαιώνεται» περιέργως από το Υπουργείο Υγείας και να έχει επιστρέψει τα τελευταία 24ωρα στην θέση του. Με στελέχη της ΕΛΑΣ που πληροφορήθηκαν την επιστροφή του εν λόγω ιατρού , ενώ υπάρχει εκκρεμοδικία για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων ως «τουλάχιστον παράδοξη με βαση τα ισχύοντα σε αυτές τις περιπτώσεις» . Με την πλευρά του γιατρού να μιλά ωστόσο για «ορθή απόφαση».

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές μάλιστα , το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο από το οποίο είχε απομακρυνθεί είχαν σταλεί ερωτήματα –καταγγελίες από ιδιώτες (ΣΣ χωρίς να υπάρχει επαλήθευση και προσδιορισμός των στοιχείων τους) για ενδεχόμενη αυξημένη θνητότητα σε εγχειρήσεις ασθενών από συναδέλφους του εν λόγω ιατρού. Με τους υπευθύνους του νοσοκομείου να ερευνούν το ενδεχόμενο αν αυτές οι αναφορές «άγνωστης προέλευσης» θα μπορούσαν να είχαν οποιαδήποτε σχέση με την αρχική απομάκρυνση του εν λόγω διευθυντή ή αφορά άλλη περίπτωση. Σε ένα έντονο παρασκήνιο, διαμάχες και πιθανον παιγνίδι σκπιμοτήτων και παρεμβάσεων σε νευραλγικής σημασίας , για την δημόσια υγεία, νοσοκομείο της Αττικής.

Για την δραστηριότητα του εν λόγω γιατρού είχε εκδοθεί τον Σεπτεμβριο του 2020 δελτίο τύπου από τους επονομαζόμενους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ , δελτίο τύπου στο οποίο μνημονευόταν «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ιατρού δημοσίου νοσοκομείου της Αττικής, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της παράβασης καθήκοντος.Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός, το διάστημα από 14 έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε πέντε ταυτοποιημένες περιπτώσεις, έλαβε από ή για ασθενείς συνολικά (1.600) ευρώ, για ιατρικές πράξεις που είχε πραγματοποιήσει»

Σύμφωνα με τότε αναφορές όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020 όταν ενας ασθενής του είχε καταγγείλλει ότι αναγκάστηκε να δώσει το φακελάκι, για να κάνει εγχείρηση. Ο γιατρός, όπως υποστηρίζει τουλάχιστον ο ασθενής , είχε ξεκαθαρίσει πως αν δεν πληρωνόταν εξτρά, δε θα έμπαινε στο χειρουργείο. Σύμφωνα με τις ίδες αναφορές τον Σεπτέμβριο του 2020 συγκεντρωθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ οκτω καταγγελίες από ασθενείς και το στενό τους περιβάλλον με ισχυρισμούς ότι πιέστηκαν εκβιάστηκαν από τον γιατρό για να δώσουν «φακελάκι» Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020, βρέθηκε σε αιφνιδιαστικό διπλό έλεγχο στο γραφείο του στο νοσοκομείο αλλά και στο σπίτι του, το ποσό των 54.350 ευρώ καθώς και 4.845 δολάρια ΗΠΑ. Με τον λόγω γιατρό που πλέον δίνει εκ νέου παρόν στο νοσοκομείο Για όλα αυτά, ο μεγαλογιατρός υποστηρίζει ότι δε ζήτησε ποτέ χρήματα στην καριέρα του να έχει υποστηρίξει πως κάποιοι του έδωσαν φακελάκια για ένα γεύμα επειδή, όπως λέει, αισθάνονταν υποχρεωμένοι που τους έσωσε τη ζωή.