Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επικράτησαν με 109-100 στην έδρα των Ντάλας Μάβερικς, έκαναν το 3-0 στη σειρά και πλέον απέχουν μόλις μία νίκη από τους τελικούς του ΝΒΑ.

Πάντως, η νίκη αυτή είχε ένα τίμημα, καθώς οι πολεμιστές έχασαν τον Ότο Πόρτερ λόγω τραυματισμού και ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο επιστροφής του.

Ο έμπειρος φόργουορντ τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση στην δεύτερη περίοδο έπειτα από λέι-απ στο οποίο ευστόχησε, όταν πάτησε κάπως άτσαλα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να αισθανθεί ενόχληση στο αριστερό πόδι.

Ο Πόρτερ προσπάθησε να συνεχίσει, ωστόσο λίγο αργότερα ζήτησε αλλαγή, με τους Γουόριορς να τον θέτουν επίσημα εκτός αγώνα στην τρίτη περίοδο.

Τη φετινή περίοδο ο Πόρτερ έχει 8,2 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,1 κλεψίματα κατά μέσον όρο, με 37% στα τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Πάντως, αν μείνει για καιρό εκτός δράσης, τότε θα είναι η τρίτη απώλεια για τους Γουόριορς στα φετινά πλέι-οφ, αφού εκτός λόγω τραυματισμού είναι και οι Γκάρι Πέιτον και Άντρε Ιγκουοντάλα.