Σε μεγάλη Πανελλαδική 24ωρη απεργία καλεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αύριο Τρίτη 24 Μαίου τους εργαζόμενους ενάντια στις απολύσεις που, όπως επισημαίνει, ήδη έχουν ξεκινήσει.

Θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συγκέντρωση Συμβασιούχων Covid  έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (πλ. Καραϊσκάκη –  Μεταξουργείο) στις 9πμ και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή.

Το Παναττικό Συντονιστικό των Συμβασιούχων Covid OTA ζητά από την ΠΟΕ – ΟΤΕ, την ΑΔΕΔΥ και από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία «κλιμάκωση του αγώνα με άμεση προκήρυξη 48ωρης απεργίας ενάντια στις απολύσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει».

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ανακοίνωση/ Δελτίο Τύπου

Παναττικό Συντονιστικό Συμβασιούχων COVID ΟΤΑ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην μεγάλη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Τρίτη 24 ΜΑΗ, με Πανελλαδική Συγκέντρωση Συμβασιούχων Covid έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλ. Καραϊσκάκη – Μεταξουργείο) στις 9πμ και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.ΜΟΝΙΜΟΙ και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ παλεύουμε μαζί!

 ΖΗΤΑΜΕ από την ΑΔΕΔΥ, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του αγώνα με άμεση προκήρυξη 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενάντια στις Απολύσεις μας που έχουν ήδη ξεκινήσει. ΔΕΝ υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

 ΝΕΑ Σύσκεψη του Παναττικού Συντονιστικού Συμβ. Covid ΟΤΑ για την οργάνωση της κλιμάκωσης του Απεργιακού Αγώνα αμέσως μετά την Πανελλαδική Απεργιακή Συγκέντρωση της Τρίτης 24 Μάη, στις 2μμ, πλ. Καραϊσκάκη.

 

  • ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΑΝΕΡΓΙΑ
  • Καλύπτουμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες
  • ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία για όλους/ες
  • ΜΟΝΙΜΟΙ  και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ παλεύουμε μαζί!

Από τις αρχές του Μάη μέχρι και τις 31/5 πάνω από 4.500 εργαζόμενοι/ες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή «της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας» και κάλυψαν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία όλων των υπηρεσιών στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού όλης της χώρας θα βρεθούν στην ΑΝΕΡΓΙΑ.Την ίδια ώρα που η πανδημία συνεχίζεται με χιλιάδες κρούσματα πανελλαδικά και δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας καθημερινά, ενώ η ακρίβεια καλπάζει και η ανεργία έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης και η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη στέλνουν 4.500 οικογένειες στην ακραία φτώχιαΟι ίδιοι εργαζόμενοι που για δυο χρόνια υπήρξαν “οι ηρωίδες και οι ήρωες” της πανδημίας, σήμερα ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ. Στην καθαριότητα, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το Βοήθεια στο Σπίτι, τη φύλαξη, τα κοιμητήρια, οδηγοί, κλητήρες, επόπτες/τριες υγείας, εργαζόμενοι στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στα βρεφοκομεία, τα σχολεία και στα δημοτικά γιατρεία σε όλες τις υπηρεσίες και τις διευθύνσεις στους ΟΤΑ Α’ και Β’ σε όλη τη χώρα, για 2 χρόνια τώρα είδαμε τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες μας και καλύψαμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ Ανάγκες όπου και αν εργαστήκαμε.

Υπουργός Μ. Βορίδης με απαράδεκτες δηλώσεις ξανά και ξανά υποτιμάει την εργασία μας και την εμπειρία που αποκτήσαμε τα τελευταία δύο σκληρά χρόνια και με ύπουλες μεθοδεύσεις και νυχτερινές τροπολογίες μετατρέπει τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε απάνθρωπους μηχανισμούς απολύσεωνΌμως οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι Covid σε όλη την Ελλάδα δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία.

·         ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ, Μόνιμοι και συμβασιούχοι, στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Τρίτη 24 ΜΑΗ,  με Πανελλαδική Συγκέντρωση Συμβασιούχων Covid έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλ. Καραϊσκάκη – Μεταξουργείο) στις 9πμ και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

·         Τρίτη 24 Μάη, 2μμ, πλ. Καραϊσκάκη:  ΝΕΑ Σύσκεψη του Παναττικού Συντονιστικού Συμβ. Covid ΟΤΑ για την καλύτερη οργάνωση της 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ

·         ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με 48ωρες κινητοποιήσεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μπορούμε να σταματήσουμε τις απολύσεις!

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID ΟΤΑ