Εκπλήξεις έκρυβε τελικά η κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ. Η μεγαλύτερη από αυτές ήταν η διαφαινόμενη μη εκλογή του Χρήστου Πρωτόπαπα στην Κεντρική Επιτροπή. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πρωτόπαπας εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή αλλά οριακά. Στις τελευταίες θέσεις.

 Αποτράπηκε έτσι, όπως αναφέρουν έμπειρα στελέχη, μια «τραγωδία». Και αυτό γιατί στο ζήτημα της υποψηφιότητας του στενού συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο.

Ο κ. Πρωτόπαπας είχε υποστηρίξει διακριτικά αλλά ουσιαστικά την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν ήταν μάλιστα ήταν λίγα τα μάτια που τον είχαν δει να συμμετέχει σε συσκέψεις και μετά την εκλογή κ. Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μετά την εκλογή του ζητούσε κατά περιόδους τις απόψεις του κ. Πρωτόπαπα για θέματα πολιτικής και του κόμματος.

Ο κ. Πρωτόπαπας έθεσε υποψηφιότητα έχοντας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τη διαβεβαίωση του στενού επιτελείου του προέδρου του ΠαΣοΚ, ότι η υποψηφιότητά του θα στηριχθεί. Όμως, οι «γραμμές» της πλευράς Ανδρουλάκη, όπως λέγεται, «πήγαν περίπατο». Έτσι, ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, κινδύνευσε με μη εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή κάτι που θα σκίαζε το μήνυμα ενότητας που θέλησε να στείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος , όπως αναμενόταν, θα έλθει πρώτος σε ψήφους. Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη θα είναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Στο νήμα κρίνεται η δεύτερη θέση την οποία καταλαμβάνει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έχοντας πολύ κοντά του τον έμπιστο συνεργάτη του προέδρου του ΠαΣοΚ, Στέφανος Ξεκαλακης. Είναι φανερό όπως φαίνεται και από την πρώτη εικοσάδα στην οποία φιγουράρουν στελέχη προσκείμενα στον Γ Παπανδρέου ότι οι γραμμές της πλευράς Ανδρουλάκη δεν λειτούργησαν.

Πάντως η πλευρά του Πρπεδρου του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα εκλέξει περί τα 200 από τα 300 μέλη που αριθμεί η Κεντρική Επιτροπή

Δείτε live τη ροή αποτελεσμάτων