ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ παρουσιάζει

Η εποχή του Ναπολέοντα

Από την Επανάσταση στην Αυτοκρατορία.

O θεμελιωτής της σύγχρονης Γαλλίας και Ευρώπης.

Η πολιτική και κυβερνητική του δράση.

Ο Ναπολεόντιος Κώδικας: Τα νομοθετικά, διοικητικά και θεσμικά μέτρα βασισμένα στα ιδανικά της κοινωνικής ισότητας και της ελευθερίας των ιδεών.

Η εκθαμβωτική δράση του στα πεδία των μαχών.

O Nαπολέων Βοναπάρτης υπήρξε μια από τις λαμπρότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας. Αποκλήθηκε «Μέγας», καθώς υπήρξε θεμελιωτής της σύγχρονης Γαλλίας και Ευρώπης.

Στρατηγική και κυβερνητική μεγαλοφυΐα, ιδρυτής Βασιλικής δυναστείας, καταλύτης αλλά και θεμελιωτής ευρωπαϊκών Βασιλείων και Χωρών, στα οποία και άφησε βαθιά χαραγμένη τη σφραγίδα της προσωπικότητάς του.

Σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση.

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης δεν ήταν μονάχα ο μεγάλος στρατηγός και κατακτητής της μισής Ευρώπης: Σήμερα ξεχωρίζει και για τον ρόλο του κυβερνήτη και πολιτικού «κληρονόμου» της Γαλλικής Eπανάστασης, από την οποία ήξερε να μεταφέρει στην κυβέρνηση του μολονότι με συγκεντρωτική και διαχειριστική διοίκηση, τα ιδανικά της κοινωνικής ισότητας, της ελευθερίας των ιδεών και της ανοχής. Μια αναπαλλοτρίωτη κληρονομιά διαφυλαγμένη και θεσπισμένη για πάντα στον Ναπολεόντιο αστικό κώδικα και μεταφέρεται στη κοινή συνείδηση των ευρωπαίων πολιτών, έτοιμοι να πολεμήσουν στις μάχες του 19ου αιώνα κατά των απόλυτων μοναρχιών και υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών. Επομένως η Ναπολεόντια εποχή δεν είναι μόνο μια περίοδος μαχών και κατακτήσεων, που αποδείχθηκαν εφήμερες, αλλά μια περίοδος πολιτικής, κοινωνικής και πνευματικής αλλαγής που καθόρισε ολόκληρη την ήπειρο: το πιο σημαντικό κληροδότημα του Βοναπάρτη.

Μαζί

GEO, το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό

Ανακαλύψτε μαζί με το «GEO», όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη:

Περιβάλλον, οικολογία, φύση, γεωγραφία, επιστήμες, παγκόσμια ιστορία σε ένα ταξίδι-εμπειρία, στα ανεξάντλητα θαύματα της μητέρας Γης.

Δείτε τον κόσμο με διαφορετική ματιά!

Σε αυτό το τεύχος:

Φωτογραφικό αφιέρωμα: Οι τελευταίοι ιππείς.

Ανακύκλωση: Μήνυμα στο μπουκάλι. Η ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών.

Οικολογία: 5 συμβουλές για να εξοικονομήσετε ενέργεια στο σπίτι.

Λέσβος. Μέσα από τη ματιά του Δημήτρη Γέρου.

Ινδία. Η σωτηρία του Γάγγη.

Φύση: Flower power. Η αναγέννηση της φύσης σε Χαϊδελβέργη, Κορνουάλη και Σικελία.

Θρησκεία: Βουδισμός

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Η εποχή του Ναπολέοντα»: €2,25)