Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα για τη Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros, καθώς η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 2-0 (2-6, 3-6) σετ της Κλάρα Μπουλέρ και πήρε άνετη πρόκριση στον δεύτερο γύρο του γαλλικού Grand Slam, δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Η 26χρονη, ήταν απόλυτη κυρίαρχος στον αγώνα, δεν έχασε σε κανένα σημείο τη συγκέντρωσή της και πλέον θα βρει στον δρόμο της, ενόψει και του δεύτερου γύρου, την Τσέχα, Καρολίνα Μούτσοβα που είχε πάρει την πρόκριση απέναντι στη Μονέ με 2-0 σετ.

Η Σάκκαρη ήταν απολαυστική στο πρώτο σετ, το οποίο και… καθάρισε μέσα σε μόλις 35 λεπτά αγώνα. Οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στα δύο πρώτα γκέιμ, με τη Μαρία να κάνει το 2-1 και στη συνέχεια να φτάνει στο πρώτο της μπρέικ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άφησε το πόδι από το «γκάζι» και εξακολουθούσε να είναι εξαιρετική τόσο στα χτυπήματα, όσο και στις κινήσεις της. Και μπορεί η Μπουρέλ να μείωσε σε 3-2, όμως η Μαρία πήρε άνετα τα τρία επόμενα γκέιμ φτάνοντας χωρίς δυσκολίες στο 6-2 και κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ άρχισε λίγο διαφορετικά, αφού αρχικά Γαλλίδα και στη συνέχεια η Σάκκαρη έκαναν από ένα μπρέικ για να γίνει το 1-1. Στη συνέχει οι δύο αντίπαλες κράτησαν το σερβίς τους πηγαίνοντας χέρι-χέρι, μέχρι το 3-4. Στο όγδοο γκέιμ η Μαρία έκανε το πολυπόθητο μπρέικ και ύστερα υπερασπίστηκε το σερβίς της, φτάνοντας στο 6-3 και το 2-0 στα σετ για να πάρει τη νίκη-πρόκριση.