Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Το Κύπελλο Ελλάδος κρίνεται απόψε, στο ΟΑΚΑ όπου θα δώσουν το «παρών» σχεδόν 44.000 φίλαθλοι. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τον μεγάλο τίτλο απόψε (20:00, Cosmote Sport 1) σε ένα κλασικό ελληνικό ντέρμπι.

Από τη μια ο πολύ φορμαρισμένος Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν στο πρωτάθλημα, «σφραγίζοντας» την επιστροφή στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ο οποίος παρά την κακή του αγωνιστική κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες, κατάφερε να βάλει τέλος στο «μαύρο» σερί, επικρατώντας του «τριφυλλιού» στην τελευταία αγωνιστική των play off της Super League.

Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του, την ώρα που ο ΠΑΟΚ θα «φορτσάρει» για το 9ο. Οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν στους τίτλους μετά από μια οχταετία, καθώς τελευταία φορά που κατέκτησαν έναν τίτλο ήταν το 2014, όταν είχαν επικρατήσει του ΠΑΟΚ στον τότε τελικό του Κυπέλλου με 4-1.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, μοιάζει να έχει κάνει… δική του τα τελευταία χρόνια τη διοργάνωση, καθώς έχει τέσσερις κατακτήσεις την τελευταία πενταετία. Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά τέσσερις φορές σε τελικούς Κυπέλλων, με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή καθώς έχει καταφέρει να κατακτήσει την κούπα τις τρεις φορές, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έχει μόλις μία επιτυχία (1955, 1977, 2014 – 1972).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια έκπληκη, με το θέμα του Ιωαννίδη να παραμένει ερωτηματικό, καθώς η συμμετοχή του Έλληνα επιθετικού από το αρχικό σχήμα θα κριθεί την τελευταία στιγμή, λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα.

Από την άλλη, βασικός αναμένεται να ξεκινήσει ο Αντρέ Βιεϊρίνια, αλλά και ο Άνχελ Κρέσπο, καθώς και οι δύο κρίνονται 100% έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο πολύ έμπειρος Ισπανός, Αντόνιο Λαόθ, βοηθοί του οι επίσης Ισπανοί, Παού Ντέβις και Ρομπέρτο Παλομάρ. Τέταρτος ο Ευάγγελος Μανούχος, VAR ο Ρικάρντο Μπενγκοετσέα και AVAR ο Άγγελος Ευαγγέλου.