Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Εφές στον ημιτελικό του Final Four του Βελιγραδίου με 77-74 και έχασε μια μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό της EuroLeague.

Οι Ερυθρόλευκοι, ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό, γνώρισαν τον αποκλεισμό χάρη στο τρομερό buzzer beater τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς.

Παρότι όμως οι Πειραιώτες έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να κυνηγήσουν το 4ο ευρωπαϊκό τους κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Σαββάτου μπροστά σε 10.000 και πλέον οπαδούς τους, η επόμενη μέρα στο σύλλογο μοιάζει και είναι ενθαρρυντική.

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς, μπορεί η απογοήτευση να είναι έκδηλη τόσο στην ομάδα όσο και στις τάξεις των φιλάθλων, μπορεί να μην έχει γίνει καν ο μικρός τελικός με την Μπαρτσελόνα και να απομένει μέσα στη σεζόν ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος, όμως ο Ολυμπιακός έχει όλα τα εχέγγυα να επιστρέψει σε Final Four.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το περασμένο καλοκαίρι δημιούργησε μια ομάδα που έπειτα από μια χρονιά εξελίχθηκε και γιγαντώθηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ξεπέρασε το ταβάνι της και έφθασε μέχρι το τέλος του δρόμου. Στην πρώτη ουσιαστικά χρονιά της η ομάδα του έλληνα τεχνικού μεγαλούργησε, έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με το σύγχρονο μπάσκετ που έπαιξε, κατέκτησε ήδη το Κύπελλο Ελλάδας και είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, που αν το κατακτήσει θα κλείσει ιδανικά μια άκρως επιτυχημένη σεζόν.

Το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό πλέον είναι στραμμένο στο πρωτάθλημα, ο μικρός τελικός δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, όμως την ώρα που είναι σε εξέλιξη το Final Four του Βελιγραδίου αξίζει να σημειωθεί τι έχει καταφέρει η ελληνική ομάδα. Αυτό που έχει καταφέρει λοιπόν είναι να φθάσει μέχρι το τέλος του δρόμου με μια ομάδα που σε πολύ μεγάλο βαθμό θα έχει και την επόμενη σεζόν.

Ο βασικός κορμός των Πειραιωτών, όπως φυσικά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θα είναι εκεί και τη σεζόν 2022-23 με σκοπό την επιστροφή σε Final Four. Και αυτήν τη φορά θα είναι πιο έτοιμοι από πλευράς εμπειριών κυρίως, αφού μην ξεχνάμε ότι φέτος μόλις τρεις παίκτες (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας) είχαν ξαναπαίξει σε Final Four.

Ο Ολυμπιακός, χάρη στους προέδρους του και στις εισηγήσεις του Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν, πέτυχε και με το παραπάνω. Και αναμφίβολα το Βελιγράδι στο ευρωπαϊκό ταξίδι των Ερυθρόλευκων δεν είναι σε καμία περίπτωση το τέλος. Αλλά η αρχή…

Τα συμβόλαια για τη νέα σεζόν, οι ελεύθεροι και ο Πρίντεζης

Ο Ολυμπιακός για την επόμενη σεζόν θα έχει στο ρόστερ του δεδομένα 8 από τους 13 παίκτες του φετινού ρόστερ, ενώ εξαιρούνται οι νεαροί Ζέιντ Μουόσα και Σωτήρης Οικονομόπουλος, που είχαν συμπληρωματικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, οι κομβικοί της φετινής χρονιάς Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Τόμας Γουόκαπ και Μουσταφά Φαλ έχουν συμβόλαιο και του χρόνου, όπως και οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Μιχάλης Λούντζης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν όλα τα φόντα για να μεγαλουργήσει και του χρόνου ο Ολυμπιακός.

Οι σημαντικές ανοιχτές εκκρεμότητες στο ρόστερ είναι τρεις. Η μία είναι του αρχηγού Γιώργου Πρίντεζη, που τυπικά μένει ελεύθερος και φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του, παρότι δεδομένα θα καθίσει στο τραπέζι με τους προέδρους της ομάδας και τον Γιώργο Μπαρτζώκα για να συζητήσουν για το μέλλον του.

Οι άλλες δύο είναι του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που υπέγραψε για ένα χρόνο και επίσης είναι ελεύθερος, και του Χασάν Μάρτιν, που επίσης δεν έχει συμβόλαιο. Ο Κουίνσι Έισι και ο Λιβιό Ζαν Σαρλ μένουν επίσης ελεύθεροι, όμως είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν. Όσον αφορά την περίπτωση του Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει, έχουν υπάρξει ήδη επαφές και όλα είναι ανοιχτά, με τον ίδιον τον ομογενή γκαρντ επίσης να θέλει να μείνει στο λιμάνι, αλλά να κοιτάζει και προς το ΝΒΑ.

Τέλος στην έτερη περίπτωση, αυτήν του Χασάν Μάρτιν, ο Μπαρτζώκας είναι αυτός που θα αποφασίσει. Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μισό ο Μάρτιν βοήθησε πολύ, στον τελικό ήταν εξαιρετικός και συνεργάζεται άψογα με τον Σλούκα, όμως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν το καλοκαίρι. Δεν αποκλείεται να υπάρξει σενάριο που θα κρατήσει τον Μάρτιν στο ρόστερ, στο ρόλο του Ζαν Σαρλ, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να ασχοληθεί με συμβόλαιο και τη νέα σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που απομένει ο μεγάλος στόχος του πρωταθλήματος. Όμως, οι βάσεις και οι προοπτικές για να επιστρέψει σε Final Four υπάρχουν. Και σε πολύ υψηλό βαθμό…

Πότε λήγουν τα συμβόλαια στο ερυθρόλευκο ρόστερ

Μιχάλης Λούντζης 2024
Γιαννούλης Λαρεντζάκης 2023
Τόμας Γουόκαπ 2024
Κώστας Σλούκας 2023
Τάιλερ Ντόρσει 2022
Σακίλ ΜακΚίσικ 2023
Κώστας Παπανικολάου 2023
Σάσα Βεζένκοφ 2024
Κουίνσι Έισι 2022
Γιώργος Πρίντεζης 2022
Λιβιό Ζαν Σαρλ 2022
Μουσταφά Φαλ 2025
Χασάν Μάρτιν 2022