Το πρώτο ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας είναι γεγονός, με τον ΕΟΔΥ να επιβεβαιώνει το γεγονός.

Πρόκειται για νεαρό Άγγλο τουρίστα που παραθέριζε στην Κεφαλονιά με τη σύντροφό του. Το ζευγάρι -η γυναίκα είναι ασυμπτωματική μέχρι στιγμής- μεταφέρθηκε μέσα σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης, στην Αθήνα με αεροσκάφος C-130.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ. Νοσοκομείο «Αττικόν», Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική, Αναστασία Αντωνιάδου, είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τον 29χρονο Άγγλο που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα «Ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης» αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα» καταλήγει.