Οι πολίτες μας δίνουν μια ακόμα ευκαιρία και είναι στο χέρι μας οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων να γίνουν εκλογική δύναμη για το ΠΑΣΟΚ, ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα του 3ου συνεδρίου ο Αντρέας Λοβέρδος.

Προσωπικά στηρίζω μ’ όλες μου τις δυνάμεις τον πρόεδρο και το κόμμα, υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος σημειώνοντας ότι το έκανε από το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών.

«Μόνο η πατρίδα είναι πάνω από όλους και από όλα» ήταν η φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος που υποστήριξε ότι «η παράταξη βρίσκεται μπροστά στην αναγέννησή της και ότι μπαίνουν στην άκρη όλα τα προσωπικά και οι υπόλοιπες φιλοδοξίες».

Η τελευταία ίσως μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Λοβέρδος υπογράμμισε πως οι επόμενες εθνικές εκλογές αποτελούν ίσως την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ. «Εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, το κόμμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Γ. Παπανδρέου, του Α.Παπανδρέου, του Κ.Σημίτη. Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία. Ίσως να είναι η τελευταία. Και δεν θα την αφήσουμε να χαθεί. Θα δώσουμε τη μάχη με αυταπάρνηση. Όλοι μας, όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «οι πολίτες με το ένα πόδι τους είναι κοντά μας. Το άλλο όμως το κρατούν απέξω. Είναι δικό μας θέμα να τους φέρουμε δίπλα μας, να στρατευθούν».

Σε ό,τι αφορά την προσωπική του στάση ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους συνέδρους είπε: «Έλεγα πριν λίγους μήνες πως μπορούμε να υπερδιπλασιάσουμε την εκλογική μας δύναμη. Είμαστε κοντά. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Από το ίδιο το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου, όταν βγήκε το αποτέλεσμα. Όπως το έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Στηρίζω στο κόμμα, στα ΜΜΕ, στην Βουλή».

Σύνθημα ενότητας

Ο Α. Λοβέρδος επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του «για την πατρίδα, για την ανάπτυξη, για την κοινωνική πολιτική, για τη Δημοκρατία, για τα Πρωτεία της Δημοκρατίας και τους εχθρούς της» είπε ότι «δεν κάνει βήμα πίσω, ούτε και για το παραμικρό σημείο τους. Αρκετά άλλωστε από αυτά έχουν ήδη επαληθευτεί».

Κλείνοντας ο Α.Λοβέρδος που είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή την επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ είπε: «ΠΑΣΟΚ λοιπόν και όλοι στον κοινό αγώνα για την αναγέννησή του. Για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, ένα κόμμα του κέντρου και της κεντροαριστεράς, της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας».