Με αιχμές για τα στελέχη της παράταξης, που εντάχθηκαν ή συνεργάστηκαν με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκτελών χρέη προέδρου του συνεδρίου, Πέτρος Ευθυμίου, απευθύνθηκε στη νέα γενιά, καλώντας την να ζήσει τη δική της 3η του Σεπτέμβρη.

«Δεν βρισκόμαστε σε ένα τυπικό κομματικό συνέδριο. Πάνω από τους μισούς συνέδρους μας είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών» παρατήρησε ο Πέτρος Ευθυμίου προσθέτοντας ότι «όταν πριν από 48 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δεν είχατε γεννηθεί. Ο πρόεδρός μας γεννήθηκε 5 χρόνια μετά, το 1979».

«Σήμερα νιώθουμε τόσο διαφορετικά, γιατί εσείς ζείτε τη δική σας 3η του Σεπτέμβρη. Γιατί το ΠΑΣΟΚ αναγεννάται σημείωσε ο κ. Ευθυμίου λέγοντας ότι «νιώθουμε έναν ηλεκτρισμό».

«Εμείς, η σοσιαλδημοκρατία, είμαστε ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης σε αυτή τη χώρα» τόνισε ο κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε ότι «σήμερα όλοι μαζί ανοίγουμε το δρόμο για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας. Μετά από 12 χρόνια που πάθαμε, μάθαμε και αλλάξαμε. Κάτι που δεν επιτρέπεται ποτέ να ξαναξεχάσουμε. Θα μας το θυμίζουν οι κάθε μορφής καριερίστες που εκποιήθηκαν για μια καρέκλα δεξιά κι αριστερά!».

Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή σε εμάς με την ψήφο του. Η δική σας 3η Σεπτέμβρη οφείλει να διαφυλάξει το ήθος και τις αρχές της παράταξης. Αυτή ας είναι η ιστορική παρακαταθήκη που όλοι μαζί θ’ αφήσουμε στην πατρίδα, κατέληξε ανίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο Πέτρος Ευθυμίου.