Νέες εξελίξεις έρχονται στην υπόθεση της Πάτρας, από γιατρούς του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Μετά τις καταθέσεις των γιατρών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή τον Απρίλιο του 2021, έρχονται νέες καταθέσεις γιατρών του συγκεκριμένου νοσοκομείου σε αστυνομικούς για την υπόθεση της Ίριδας.

Οι γιατροί του Καραμανδάνειου νοσοκομείου κλήθηκαν να καταθέσουν στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για το τι είδαν και τι διαπίστωσαν μόλις μεταφέρθηκε η Ίριδα στο νοσοκομείο, μετά την ανακοπή που υπέστη στο σπίτι της οικογένειας στην οδό Μπιζανίου.

Μία κατάθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αφού προχώρησε σε επιδεικτικές κινήσεις θρήνου, φαίνεται να γύρισε να είπε σε συγγενείς και στον Μάνο Δασκαλάκη πως «θα κάνουν άλλο παιδί» και ότι «δεν χρειάζεται να είναι τόσο θλιμμένος».

Τα πορίσματα και οι νέες έρευνες

Την ίδια στιγμή κρίσιμα είναι τα διαδοχικά πορίσματα που θα εκδοθούν από το εργαστήριο τοξικολογίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα πορίσματα από τα δύο δείγματα των ιστών της Μαλένας και της Ίριδας.

Προς εξέταση έχει σταλεί και το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, με τις Αρχές να αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις που θα γίνουν σε αυτό.

«Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων», δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, στην ΕΡΤ.

Ο κ. Λέων τόνισε ότι η ανεύρεσή του έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα. «Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας» δήλωσε ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό».

Για πρώτη φορά ο κ. Λέων δήλωσε «πως δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού».