Σε αναγκαστικό λουκέτο της θυγατρικής της στην Ρωσία θα προχωρήσει η Google, καθώς οι ρωσικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση του τραπεζικού της λογαριασμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει η επιχείρηση.

Η Alphabet βρίσκεται σε κόντρα με την Μόσχα εδώ και μήνες, καθώς οι ρωσικές αρχές την κατηγορούν πως δεν έχει προχωρήσει στην διαγραφή περιεχομένου που κρίνουν ως παράνομο, αλλά και πως περιορίζει την πρόσβαση ρωσικών media στο YouTube. Ωστόσο, το Κρεμλίνο είχε αποφύγει μέχρι τώρα να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση μπλοκάροντας την πρόσβαση στις πλατφόρμες της αμερικανικής εταιρείας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Μόσχα είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 7,2 δισ. ρουβλίων στην Google με την κατηγορία πως έχει αποτύχει να διαγράψει παράνομο περιεχόμενο.

Με την κατάσχεση, ωστόσο, του τραπεζικού λογαριασμού της Google Russia, η αμερικανική διοίκηση εκτιμά πως η θυγατρική της δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές της, επομένως δρομολογείται η διαδικασία χρεοκοπίας.

«Η Google Russia εξέδωσε προειδοποίηση για την πρόθεση της να υποβάλλει αίτηση χρεοκοπίας» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Alphabet.

Θυμίζουμε πως η Google έχει διακόψει την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων της στην Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, όμως είχε υποστηρίξει πως οι δωρεάν υπηρεσίες της όπως η διαδικασία αναζήτησης, το YouTube, το Gmail, οι χάρτες, το Android και το Play θα παραμείνουν σε λειτουργία και για τους Ρώσους χρήστες.

Πηγή: OT.gr