Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει της αναμέτρησης με την Εφές για τον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague και μεταξύ άλλων στάθηκε στην αμυντική προσήλωση και στη συγκέντρωση που θα πρέπει να έχει η ομάδα του για να πάρει την πρόκριση.

Όσα είπε ο Παπανικολάου:

Για το πώς θα περιορίσουν οι «ερυθρόλευκοι» τα… όπλα της Εφές: «Γίνεται λόγος για τον Μίσιτς και τον Λάρκιν. Είναι λογικό, είναι πολύ ταλαντούχοι. Αλλά μιλάμε για τους πρωταθλητές Ευρώπης, όλοι χρειάζονται προσοχή. Σε τέτοια ματς δεν μπορείς να αφήσεις κάποιον εκτός εξίσωσης. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40’».

Για τα ατού του Ολυμπιακού: «Είναι αυτά που μας καθοδήγησαν όλη τη χρονιά. Η αμυντική προσήλωση μας δίνει ψυχολογία και καλές επιθέσεις. Όταν νιώθεις δυνατός στην μία πλευρά, αυτό φαίνεται και στην άλλη. Για εμάς η δυνατή πλευρά είναι η άμυνα. Αυτό είναι το κλειδί».

Για την προσήλωση των Πειραιωτών: «Το έχουν πει όλοι. Είναι μια γιορτή και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Το θέλαμε, το πετύχαμε. Σίγουρα υπάρχει ο στόχος και η προσήλωση. Αν απολαμβάνεις τη δουλειά σου μπορείς να βρεις όμορφα πράγματα».