Νέα δεδομένα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο φέρνει στο τραπέζι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ως γνωστόν, μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Euroleague έδειξε την πόρτα της εξόδου από την εφετινή διοργάνωση στις ρωσικές ομάδες. ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνιξ αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού και άπαντες αναρωτιούνται τι θα γίνει στην επόμενη Ευρωλίγκα.

Λίγες μέρες πριν το Final 4 του Βελιγραδίου και η ΤΣΣΚΑ έκανε γνωστές τις προθέσεις της για τη νέα σεζόν. Οι Μοσχοβίτες… ταρακουνούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς ενημέρωσαν τη διοργανώτρια αρχή για την πρόθεσή τους να αγωνιστούν κανονικά στο τουρνουά της επόμενης περιόδου.

Η ομάδα του Βατούτιν αποτελεί έναν από τους μετόχους της Euroleague και ακόμα κι αν δεν μπορέσει να παίξει, λόγω των διεθνών κυρώσεων, θα παραμένει κομμάτι του ΔΣ.

Η διοργανώτρια αρχή αναζητούσε νομικό τρόπο κα… παραθυράκι για να αποβάλει την «αρκούδα» από τον θεσμό, όμως σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει φόρμουλα που να της επιτρέπει να αποκοπεί τελείως από την ΤΣΣΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η μόνη προϋπόθεση που περιλαμβάνεται στα συμβόλαια έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ένας σύλλογος να θέλει να αποχωρήσει από το θεσμό και όχι το αντίστροφο. Η ΤΣΣΚΑ φέρεται να θέλει να συμμετάσχει κανονικά την επόμενη σεζόν και μένει να φανεί ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των υπολοίπων στην Euroleague.