Εριξα μια ματιά στο sexy γαλάζιο μπικίνι της Εσθήρ από την τελευταία συλλογή της Donatella Versace. Δίπλα της η Τίτι Βανίλι είχε επιλέξει ροζ με κρυστάλλινες πέτρες και την υπογραφή των Dolce & Gabbana. Σκέφτηκα ότι πολλές από τις κυρίες και δεσποινίδες της upper class βρίσκονται σε τρομερό δίλημμα. Ροζ κουφετί ή το βασιλικό γαλάζιο; Είναι τόσο πολλές οι βαπτίσεις αυτό εδώ το ατελείωτο, χρυσαφένιο, μάλλον αισιόδοξο, καλοκαίρι. Οι βαπτίσεις ξεπερνούν τους γάμους με ολονύχτια beach parties να ακολουθούν αμέσως μετά τη λήξη του μυστηρίου. Οι αγορές motor yachts, ιστιοφόρων και πανάκριβων πινάκων συνεχίζονται θέτοντας τεράστια διλήμματα για το ποιοι ακριβώς εικαστικοί μπορούν να «παραμείνουν» (στον χρόνο) με πολύ υψηλές τιμές.

Η Εσθήρ με πληροφόρησε ότι σε κεντρικό δρόμο του Κολωνακίου, εκεί όπου βρίσκεται μια από τις κορυφαίες τρεις exclusive boutiques της Αθήνας, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ένα… περίεργο φαινόμενο. Οι σύζυγοι των ισραηλινών μεγιστάνων φθάνουν με πούλμαν έξω από τον «κρυστάλλινο» ναό της υψηλής μόδας αναζητώντας τα πλέον ακριβά outfits για νύχτες μαγικές και big parties στο φως του φεγγαριού.

Οι ισραηλινοί μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν κατακλύσει την ελληνική πρωτεύουσα. Διαμένουν σε υπέρλαμπρα, ιστορικά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης ή στο «Four Seasons» στη Βουλιαγμένη (οι Dom Perignon ανοίγονται η μία μετά την άλλη, συνοδεύοντας το Black Cod και το sushi στο «Matsuhisa» αλλά και τα εκλεκτά κρεατικά του «Beef Bar»), ενώ συνεχίζουν τη βραδιά τους στις μπουζουκλερί της παραλίας και της Ιεράς Οδού.

Λάτρεις του Greek bouzouki και των δημοφιλών λαϊκών αοιδών (βλέπε Αντώνης Ρέμος) οι ισραηλινοί κροίσοι, διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι σύντροφοί τους επιλέγουν να κρατούν ανοιχτές τις exclusive boutiques μέχρι αργά. Τα πούλμαν που τις μεταφέρουν (πηγαίνουν όλες μαζί) κάνουν τον γύρο του Κολωνακίου, διότι δεν υπάρχει χώρος για να παρκάρουν. Oh! Mon Dieu!