Με ήρωα τον Κώστα Τσιμίκα, η Λίβερπουλ «λύγισε» την Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το 8ο FA Cup της ιστορίας της μένοντας πλέον πίσω μόνο από την Άρσεναλ (14) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12).

Ο Έλληνας μπακ εκτέλεσε τον Μεντί, έκανε νόημα με τα αυτιά στους οπαδούς της Τσέλσι που ήταν πίσω από την εστία και έτρεξε προς τους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον σήκωσαν στον αέρα!

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ κλήθηκε να μιλήσει για την πορεία του «Τσίμι» και δήλωσε πως ο Έλληνας μπακ δουλεύει πολύ σκληρά, καθώς πρόσθεσε πως του άξιζε αυτή η στιγμή που βίωσε.

«Όλοι είναι σίγουρα μέρος αυτής της επιτυχίας. Σκέφτεσαι τα νεαρά αγόρια στην αρχή, τους παίκτες που δεν παίζουν τόσο πολύ στο πρωτάθλημα. Για τον Τσιμίκα να πετύχει το νικητήριο πέναλτι είναι απλά υπέροχο. Το αξίζει, δουλεύει σκληρά. Το μόνο πράγμα για αυτόν είναι ότι έχει μπροστά του έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο, αλλά αυτό είναι επίσης ένα καλό σημάδι για μια μεγάλη ομάδα. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να πιέζουμε ο ένας τον άλλον, οπότε ας συνεχίσουμε έτσι».