Με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας, την οποία φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει ο Πέτρος Φιλιππίδης τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη», συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Είναι η πρώτη φορά που από την ημέρα της έναρξης της δίκης με κατηγορούμενο τον ηθοποιό η διαδικασία διεξάγεται με όρους δημοσιότητας καθώς η πρώτη μάρτυρας είχε ζητήσει και το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημα για διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της Ζαχαρίας Σαλούστρος και σε γραπτή δήλωση του «η εντολέας μας επέλεξε να μη ζητήσει την προστασία που παρέχει στο θύμα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας περί διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των δύο, καθώς η κατάθεση της στο ακροατήριο και με την παρουσία του κατηγορούμενου, του ανθρώπου που στιγμάτισε τη ζωή της και τον οποίο φοβάται ακόμη και τώρα, προκαλεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, ενώ υπάρχει ανάγκη προστασίας του ιδιωτικού και οικογενειακού της βίου.

Από την άλλη μεριά όμως φρονεί ότι έχει σημασία ενόψει των προτάσεων ο κοινωνικός, παιδαγωγικός και εγκληματοπροληπτικός σκοπός της δίκης. Να καταδείξει και να αποκαλύψει παθογένειες συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου και της εργασίας γενικότερα που προσβάλλουν σοβαρά έννομα αγαθά  όπως η γενετήσια ελευθερία και η προσωπικότητα των συνεργατών και των υποψηφίων συνεργατών, ιδιαίτερα των νεότερων αλλά και να αποτρέψει την επανάληψη τους».

Ωστόσο, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της πρώτης καταγγέλλουσας και λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης προκλήθηκε ένταση από την τοποθέτηση του δικηγόρου της δεύτερης καταγγέλλουσας, ο οποίος σχολίασε ότι ο Φιλιππίδης έχει διαγραφεί από το ΣΕΗ, όπου σε βάρος του υπήρχαν κι αλλαγές καταγγελίες για παρενοχλήσεις, αλλά και μια καταγγελία για βιασμό από γνωστή ηθοποιό πριν 16-17 χρόνια.

Η υπεράσπιση του ηθοποιού ζήτησε να μη γίνονται τέτοιες αναφορές για ζητήματα που δεν έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη, αλλά και πως η απόφαση του ΣΕΗ ήταν «άνευ νοήματος», αφού η ηθοποιός είχε δηλώσει πως αποχωρεί από τον χώρο της υποκριτικής.

«Πιο ήρεμα και με περισσότερη ευπρέπεια!» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, αλλά η ένταση και οι αντεγκλήσεις που ακολούθησαν οδήγησαν σε νέα διακοπή, πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της η δεύτερη μάρτυρας.