Η εντολή από την 18η ανακρίτρια να ανοίξει ο τάφος της Τζωρτζίνας για δεύτερη φορά αναμένεται σήμερα Δεύτερα, προκειμένου να ληφθούν τρίχες έτσι ώστε μετά από ανάλυση στο εργαστήριο να «δεθεί» πλήρως η ιστορία με την κεταμίνη και άλλες ουσίες που φέρεται να δόθηκαν στην μικρή, σύμφωνα και με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη.

Ουσιαστικά οι επιστήμονες θέλουν να διαπιστώσουν από τις τρίχες των μαλλιών της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας αν της είχε χορηγηθεί τοξική ουσία και παλιότερα. Αν δηλαδή η ανεξήγητη ανακοπή που υπέστη την άνοιξη του 2021 στην Πάτρα, ήταν αποτέλεσμα απόπειρας να δολοφονηθεί. Υπενθυμίζεται ότι και τότε, στο μονόκλινο δωμάτιο ήταν και πάλι μόνη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μέχρι και χθες πάντως ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος δεν είχε ειδοποιηθεί. «Σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις η Εκκλησία δεν φέρνει καμία αντίρρηση για την εκταφή, μας ρωτούν φυσικά τυπικά, όμως εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε για την πρόοδο της έρευνας» εξηγεί στην«Πελοπόννησο της Δευτέρας» ο Σεβασμιώτατος.

Τι υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα 3 τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστηρίζουν, πως η ώρα θανάτου με την ενδοφλέβια χρήση κεταμίνης δεν ήταν αυτή που έχει ειπωθεί αλλά πολύ αργότερα. Θα υποστηρίξουν δηλαδή αυτό που η ίδια η κατηγορούμενη έχει πει, ότι δεν ήταν στον χώρο όταν «έφυγε» το παιδί.

Από την άλλη πλευρά στις καταθέσεις τους οι γιατροί καταρρίπτουν όσα ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για όσα συνέβησαν έναν χρόνο πριν, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή μέσα στο Καραμανδάνειο. Λίγους μήνες αργότερα, το παιδί δολοφονήθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» μετά από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης. H συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν πέρασε απαρατήρητη. Ωστόσο οι διαδικασίες, παρά τις υποψίες ορισμένων, δεν κινήθηκαν έγκαιρα.

Η κατάθεση που την «καίει»

Η μητέρα της Τζωρτζίνας πάντως είχε μία συμπεριφορά που δεν παρέπεμπε σε μια γυναίκα που έχει χάσει δύο παιδιά και βλέπει το μόνο εν ζωή να χαροπαλεύει. Γιατρός από το Καραμανδάνειο αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου καθυστέρησε τρεις ώρες να πάει το παιδί στο νοσοκομείο, μετά το πρώτο επεισόδιο στο σπίτι. «Όταν έφτασε η Τζωρτζίνα ρώτησα τη μητέρα πότε έκανε το επεισόδιο το παιδί και μου είπε στις 05:30. Εκείνη το έφερε τρεις ώρες αργότερα παρότι δεν ήταν σε μακρινή απόσταση» κατάθεσε.

Το πόρισμα Μπουζιάνη

Απόλυτα σίγουρος ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, είναι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που συνέταξε το πόρισμα για τον θάνατο του κοριτσιού.

Το πόρισμα αυτό έβαλε τέλος στα σενάρια και τις υποθέσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Όπως διαπιστώθηκε η 9χρονη δολοφονήθηκε από ισχυρότατη δόση κεταμίνης που της χορηγήθηκε μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο, όταν μόνη εκείνο το διάστημα κοντά της, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν πέθανε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, αλλά ήταν ήδη νεκρό, όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης τονίζει πως το άτυχο κορίτσι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και με τις νέες δηλώσεις του, «πιέζει» ακόμα περισσότερο την 33χρονη.

Όπως λέει ο κύριος Μπουζιάνης, «κανένας γιατρός δεν θα χορηγούσε τόση κεταμίνη σε άνθρωπο. Με την εκταφή, θα γίνει ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος σε προγενέστρο χρόνο».