Να απορριφθούν όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου για τη αναγνώριση ελαφρυντικών στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ζήτησε η εισαγγελέας του δικαστηρίου Ευγενία Σταθουλοπούλου.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές, μέχρι το έγκλημα που διέπραξε είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα έχουν χαρακτήρα όμως που δικάστηκε, έχουν χαρακτήρα ειδεχθούς και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τι να κάνω όταν ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή, αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία» είπε η εισαγγελέας .

Και πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του».

Ομόφωνα ένοχος για όλα τα αδικήματα

Σημειώνεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Δήμητρα Αυγουστοπούλου, ανακοίνωσε την ετυμηγορία που τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής, θανάτωση του ζώου συντροφιάς και ψευδείς καταγγελίες στις αρχές.

Αυτή την ώρα αγορεύει η υπεράσπιση επί ελαφρυντικών για τον κατηγορούμενο, ζητώντας να του αναγνωριστεί αυτό του σύννομου βίου. Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστεί στον καταδικασθέντα και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.