Μία νέα θανατηφόρα μόδα έχει κάνει τις τελευταίες ώρες την εμφάνισή της στο Tik Tok και προκαλεί τρόμο στους γονείς. Ο λόγος για το Blackout Challenge, το οποίο είναι πολύ πιθανό να έφτασε και στη χώρα μας…

Οι επιληπτικές κρίσεις και οι κακώσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω του Blackout Challenge. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι που «τρέχει» στο Tik Tok και έχει προκαλέσει ανησυχία στους γονείς.

Στην Ελλάδα, το θέμα άνοιξε μετά τον θάνατο του 14χρονου στα Πατήσια, που προκάλεσε και εισαγγελική παρέμβαση για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται το λάπτοπ και το κινητό του παιδιού. Σύμφωνα, δε, με τις τελευταίες πληροφορίες, τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι αυτά της ερωτικής απογοήτευσης και του bullying, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει την πράξη με το διαδικτυακό «παιχνίδι θανάτου» του TikTok.

Οι αστυνομικοί, πάντως, που μπήκαν στο δωμάτιό του, βρήκαν τον 14χρονο πλάι στο κινητό του. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει καταθέσεις από τους γονείς και τους συμμαθητές του παιδιού, για να ανακαλύψει αν το παιδί είχε πέσει θέμα bullying στο παρελθόν.

Τι είναι το Blackout Challenge που κυκλοφορεί στο Tik Tok

Το «Blackout Challenge» είναι μια «δοκιμασία» στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν τη στιγμή που τις ανακτούν ξανά, στη γνωστή πλατφόρμα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να χτυπήσουν το κεφάλι τους όταν πέφτουν, ή να υποστούν επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλική βλάβη. Μάλιστα, αρκετά παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από το άκρως επικίνδυνο «παιχνίδι θανάτου».

Το challenge ουσιαστικά καλεί τα παιδιά να ανεβάσουν στο Tik Tok το βίντεο από τη στιγμή που χάνουν τις αισθήσεις τους μέχρι που θα συνέλθουν. Κάποια παιδιά χρησιμοποιούν κορδόνια παπουτσιών, σχοινιά ή σεντόνια για προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο της Daily Mail:

Οι ομοιότητες με τον θάνατο 7χρονης στις ΗΠΑ

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου της 7χρονης Nylah Anderson στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο, μιμούμενης challenge στη δημοφιλή πλατφόρμα Tik Tok.

Οι φόβοι πως ένα τέτοιο φαινόμενο θα μπορούσε να παρατηρηθεί και στην ελληνική κοινωνία έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά μετά τη δημοσιοποίηση της αυτοκτονίας ενός 12χρονου αγοριού στα Πατήσια την περασμένη Παρασκευή.

Τον αγόρι βρήκαν κρεμασμένο μέσα στο δωμάτιό του οι γονείς του, ενώ όπως τονίζει το περιβάλλον του και ο προπονητής του δεν υπήρχε μέχρι το μοιραίο βράδυ κανένα σημάδι που να προϊδέαζε για το κακό που θα ακολουθήσει.

Οι συνθήκες του θανάτου του μοιάζουν πολύ με εκείνες της 7χρονης στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, πράγμα που έχει οδηγήσει τις Αρχές να εξετάζουν και το παιχνίδι Blackout Challenge ως μία από τις πιθανές αιτίες που οδηγήσαν στον θάνατο τον 14χρονο.

Υπενθυμίζεται πως η Nylah βρέθηκε κρεμασμένη από μία λουρί τσάντας, έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει βιντεάκια στο Tik Tok, τα οποία έδειχναν εφήβους να προκαλούν τη λιποθυμία τους, στο πλαίσιο του challenge.