Στα ερυθρόλευκα βάφτηκε το φετινό πρωτάθλημα στο μπάσκετ γυναικών. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού επικράτησε στη Λεωφόρο του Τριφυλλιού με 87-79, έκανε το 4-2 στη σειρά των τελικών της Α1 και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο τον τίτλο.

Μια σπουδαία εμφάνιση από την ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς, που έκανε… πάρτι στο Game 4 των τελικών και κατέκτησε μέσα στη Λεωφόρο το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στον θρόνο του πρωταθλητή, με τις Ερυθρόλευκες να κάνουν το νταμπλ και να κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν. Αυτό μάλιστα ήταν το 6ο πρωτάθλημα για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Πειραιωτών, αλλά και το 5ο νταμπλ.

Αυτό ήταν επίσης το 6ο πρωτάθλημα σε 7 χρόνια για τις Ερυθρόλευκες, που ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις (σ.σ πίσω από τον Αθηναϊκό), ενώ είναι πρώτες στα Κύπελλα και πρώτες στα νταμπλ.

Μόνο πέρσι δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο, σε μια σειρά που στιγματίστηκε από τις παλινωδίες της ΕΟΚ και τα… μαγειρέματα της ομοσπονδίας, που έκλεψε με το έτσι θέλω τον τίτλο από τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μπήκε χαλαρά στη σειρά των τελικών και να ηττήθηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, φτάνοντας με εμφατικό τρόπο στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι Ερυθρόλευκες ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και προηγήθηκαν με 6-2, αλλά οι Πράσινες αντέδρασαν και από το -6 βρέθηκαν στο +5 (17-12).  Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα δικό του σερί 7-0 και προηγήθηκε με 19-17. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκει μπροστά την ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς με 27-26.  Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Ολυμπιακό όμως να διατηρεί το προβάδισμα και να κλείνει το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 46-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και ανέβασε τη διαφορά στους 11 +(46-57), αλλά στο δεύτερο κομμάτι της περιόδου οι Πράσινες αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν στους 4 (63-67). Όλα έδειχναν ότι η τέταρτη περίοδος θα είναι ντέρμπι, αλλά οι παίκτριες του Μάρτινς Ζίμπαρτς είχαν διαφορετική άποψη. Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έφτασαν σε μια εμφατική νίκη. Τα +2 έγινε γρήγορα +10 (65-75), με τις Ερυθρόλευκες λίγο αργότερα να φτάνουν στο 82-72. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τις φιλοξενούμενες νικήτριες με 87-79 και πρωταθλήτριες για 6η φορά στην ιστορία τους.

Τα δεκάλεπτα: 26-27, 44-46, 63-67, 79-87.

Τα αποτελέσματα των τελικών
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-2
Game 1: 76-81 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΣΕΦ)
Game 2: 61-53 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Π. Γιαννακόπουλος)
Game 3: 87-54 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (ΣΕΦ)
Game 4: 79-87 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Π. Γιαννακόπουλος)