Οικογένεια χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε από την Ισπανία και τους «μεγάλους» της χώρας, δήλωσε πως νιώθει δικαιωμένος για την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι, ενώ μίλησε και για το Final 4 και την Εφές.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Φως»:

Όταν είπα «εις το επανιδείν» το 2015, το εννοούσα στο 100%. Είχα πάντα στο μυαλό μου να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Απλά, εκείνη την περίοδο έπρεπε το επόμενο βήμα της καριέρας μου να είναι μακριά από τον Ολυμπιακό.

Αυτή η ομάδα είναι η οικογένειά μου, έχω δεθεί μαζί της, έχω αναπτύξει φιλίες και ήταν μεγάλο κίνητρο για εμένα να επιστρέψω και να φτάσουμε μαζί σε νέες επιτυχίες. Κάπως έτσι ονειρευόμουν την επιστροφή μου, με τις επιτυχίες που έχουμε μέχρι στιγμής. Η περσινή σεζόν ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά η φετινή μας έχει ανταμείψει όλους. Τόσο εμένα όσο και τον προπονητή αλλά και τη διοίκηση. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για το Final Four».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος που επέστρεψα. Υπήρχαν όντως άνθρωποι που θεωρούσαν πως δεν έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή το 2020 με το να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Επειδή η ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα και δεν ήταν στα πάνω της όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Το γεγονός ξένισε σε κάποιους. Εκείνο το καλοκαίρι είχα προτάσεις από την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, αλλά εγώ ήθελα να επισττρέψω στον Ολυμπιακό. Όχι μόνο γιατί έχω δεθεί με αυτή την ομάδα, αλλά γιατί θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ως μέγεθος είναι ισάξιος με την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα.

Επίσης, ήταν όνειρό μου να επιστρέψω και να χτίσουμε μία σπουδαία ομάδα ξανά, που θα πρωταγωνιστήσει και πάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μίλησα με τους προέδρους, δύο ανθρώπους που τους εμπιστεύομαι, τους έχω αδυναμία και γενικά έχουμε μία καταπληκτική σχέση και συνεργασία. Κάναμε μία ωραία κουβέντα, στην οποία με διαβεβαίωσαν ότι είναι πρόθυμοι να φτιάξουν ξανά έναν ανταγωνιστικό και ισχυρό Ολυμπιακό. Είχαν μεγάλο κίνητρο, όπως είχα και εγώ. Το πλάνο τους με έπεισε και χαίρομαι που επέστρεψα».

Για την Εφές: «Είναι μία πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα. Είναι η κάτοχος του τίτλου. Έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, μεγάλη ποιότητα σε μονάδες, αλλά και ένα πολύ δυνατό σύνολο. Έχει ένα τρομερό δίδυμο στα γκαρντ. Έχουν χημεία και ομοιογένεια γιατί παίζουν χρόνια μαζί και γνωρίζουν τι θέλουν. Νομίζω το κλειδί θα είναι η άμυνα. Θα πρέπει να τους περιορίσουμε στην επίθεση».

Κλείνοντας, ο Σλούκας τόνισε: «Ολυμπιακός για μένα είναι οικογένεια!Είναι η ομάδα που πίστεψε και επένδυσε σε μένα όταν ήμουν μόλις 18 ετών. Είναι ο σύλλογος που με ανέδειξε. Εδώ ανδρώθηκα, εδώ κατέκτησα τίτλους, εδώ εξελίχθηκα και έζησα μοναδικές στιγμές και μεγάλες επιτυχίες. Εδώ έχτισα δυνατές φιλίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα βιώνοντας πάλι επιτυχίες. Πάμε τώρα στο Final Four. Είμαι αισιόδοξος, αλλά σεμνά και ταπεινά, όπως ξέρουμε».