Ολοταχώς για τέλος στη χρήση της προστατευτικής μάσκας φαίνεται πως βαδίζει η χώρα μας.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που υπάρχουν από το κυβερνητικό επιτελείο και τα στελέχη του υπ. Υγείας, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι από την 1η Ιουνίου αποτελεί να αρθεί το μέτρο της μάσκας.

Ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να αρθεί και από τους εσωτερικούς χώρους.

Μένει η υποχρεωτικότητα για ορισμένους χώρους

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι χώροι που θα παραμείνει υποχρεωτική, όπως στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία και στα σχολεία, μέχρι το κλείσιμο τους μετά τις θερινές εξετάσεις.

Παράλληλα, προβληματισμός  επικρατεί αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την χρήση της στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μάσκες για τα αεροπορικά ταξίδια προς και εντός της Ελλάδας θα παραμείνουν υποχρεωτικές μέχρι τις 31 Μαΐου και από εκεί και πέρα αναμένεται να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η χώρα.

Όπως επισημαίνουν ωστόσο επιστήμονες και πολίτες, από 1η Ιουνίου θα υπάρχει μια αντίφαση, που θα προβληματίσει τον κόσμο: Θα βγάλουμε τις μάσκες στα αεροπλάνα, αλλά να τις κρατήσουμε στα πλοία.