Εξαιρετικός ρολίστας και για ένα σύντομο διάστημα πρωταγωνιστής, ο Αμερικανός ηθοποιός Φρεντ Γουόρντ πέθανε την περασμένη Κυριακή 8 Μαίου σε ηλικία 79 ετών, χωρίς ωστόσο να γίνει επίσημη ανακοίνωση των αιτιών θανάτου του.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 2015 όταν σταμάτησε να παίζει, ο γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1942 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, Φρεντ Γουόρντ, πρώην πυγμάχος και πρώην στρατιωτικός, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 80 ταινίες και σειρές.

Η καριέρα του άρχισε στην Ευρώπη ως μεταγλωττιστής ιταλικών ταινιών στα αγγλικά και οι πρώτες του εμφανίσεις έγιναν στην Ιταλία. Στο πλευρό του θρυλικού Ρομπέρτο Ροσελίνι, ο Γουόρντ έκανε το ντεμπούτο του στις μίνι σειρές της RAI «L’età di Cosimo de Medici» και «Cartesius».

Αργότερα επέστρεψε στην πατρίδα του όπου από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 άρχισε να κρατά χαρακτηριστικούς β’ ρόλους σε ταινίες όπως «Απόδραση από το Αλκατράζ» (1979) του Ντον Σίγκελ, «Οι ανθρωποκυνηγοί» (1981) του Γουόλτερ Χιλ, «Οι κατάλληλοι άνθρωποι» (1983) του Φίλιπ Κάουφμαν και «Η εξαφάνιση της Κάρεν Σίλκγουντ» (1983) του Μάικ Νίκολς.

Ωστόσο, η προσπάθεια του Γουόρντ να καθιερωθεί ως πρωταγωνιστής κρατώντας τον πρώτο ρόλο στην ταινία πολεμικών Τεχνών «Ρέμο άοπλος και επικίνδυνος» (1985) δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ατυχη επίσης ήταν η πορεία της ταινίας «Ενας επικίνδυνος» άνθρωπος (1990) στην οποία υπήρξε πρωταγωνιστής (στον ρόλο του ντετέκτιβ Χόουκ Μόσλι των μυθιστορημάτων του Τσαρλς Γουίλφορντ) αλλά και διευθυντής παραγωγής.

Η ταινία φαντασίας «Στα σαγόνια της γης» (1990) απέκτησε χαρακτήρα cult και ανήκει στις μεγαλύτερες επιτυχίες του Γουόρντ, ενώ ο πιο ανορθόδοξος ρόλος του στο σινεμά ήταν εκείνος του Αμερικανού συγγραφέα Χένρι Μίλερ στην ταινία του Φίλιπ Κάουφμαν «Χένρι και Τζουν», βασισμένη στην θυελλώδη σχέση ανάμεσα στον συγγραφέα και την Αναίς Νιν.

Τελευταία επιτυχία του είναι η σειρά «True detective» (δεύτερος κύκλος) όπου και πάλι είχε κρατήσει έναν μικρό ρόλο.