Ουρές κάνουν τα αυτοκίνητα στη Βόρεια Ελλάδα για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ στη Βουλγαρία την ώρα που στην Ελλάδα οι τιμές των καυσίμων καθημερινά σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Οι Έλληνες θα πουν πως λίγα μέτρα από τα σύνορα μπορούν να γεμίσουν σχεδόν με τα μισά λεφτά και να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν τα ψώνια τους και σε ρούχα ή τρόφιμα Οι τιμές είναι περίπου στο 40% φτηνότερα από την Ελλάδα.

Στις γειτονικές μας χώρες η αμόλυβδη έχει από 1,28 ευρώ στην Τουρκία ως 1,883 ευρώ στην Αλβανία.

Σήμερα στην Ελλάδα η τιμή διυλιστηρίου για την απλή αμόλυβδη είναι στα 1.673,654€, δηλαδή η ακριβότερη από την τιμή λιανικής στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες.

Στα πρατήρια του Ρεθύμνου η αμόλυβδη έχει 2,246 ευρώ, των Κυκλάδων 2,376 ευρώ και στην Θεσσαλονίκη 2,162 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος όπως θα πουν στον Άγγελο Λαμπίδη που οι οδηγοί φουλάρουν στην Βουλγαρία.

Έλληνες επιχειρηματίες σπεύδουν να ανοίξουν βενζινάδικα στην Βουλγαρία

Το κέρδος των οδηγών τον μήνα όπως εκτιμούν με μέτριους υπολογισμούς είναι πάνω από 240€ για ένα μικρομεσαίο ΙΧ που φουλάρει κάθε εβδομάδα.

Το νέο διαδίδεται με καταπληκτική ταχύτητα από στόμα σε στόμα, με τα φορολογικά έσοδα της Βουλγαρίας να μεγαλώνουν και Έλληνες επιχειρηματίες να σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία ανοίγοντας βενζινάδικα στην γειτονική χώρα.