Απίθανο ματς και πρωτόγνωρη εξέλιξη για τη Μαρία Σάκκαρη! Ενώ στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν μπροστά με 5-2 και όλα έδειχναν ότι θα προκριθεί πανεύκολα στα ημιτελικά του Rome Masters, η Ονς Γιαμπέρ έκανε με απίστευτη ανατροπή το 7-5 και πήρε εύκολα το τρίτο σετ και την πρόκριση στην επόμενη φάση με 2-1 (1-6, 7-5, 6-1).

Η αναμέτρηση είχε διάρκεια 2 ωρών και 1 λεπτού, με τη Γιαμπέρ (Νο.7) τελικά να περνάει στους «4» του τουρνουά και να διεκδικεί το δεύτερο σερί τρόπαιό της σε WTA 1000.

Το πρώτο σετ πήγε εύκολα στη Μαρία. Το 6-1 δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα και να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό της.

Και το δεύτερο σετ έδειχνε να πηγαίνει έτσι. Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-2 και 30-0 σε εκείνο το σημείο της Γιαμπέρ και ήταν δύο πόντους μόλις μακριά από τη νίκη. Αλλά ξαφνικά η Μαρία… κατέβασε ρολά! Ανεξήγητη κατάρρευση, με τη Γιαμπέρ από εκεί και έπειτα να κάνει απίθανο σερί με 5-0 στα games και να κατακτά το τρίτο σετ με 7-5!

Στο τρίτο σετ η Τυνήσια έκανε περίπατο, επικράτησε με 6-1 και πέρασε στα ημιτελικά του Rome Masters.