Το προσχέδιο απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το οποίο σηματοδοτεί την αναίρεση του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο και διέρρευσε στα ΜΜΕ αυτόν τον μήνα ενδέχεται να σημαίνει πως στη συνέχεια θα επιδιωχθεί η κατάργηση και άλλων δικαιωμάτων.

Η προειδοποίηση αυτή έγινε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε στους γάμους προσώπων του ίδιου φύλου και στην πρόσβαση σε αντισυλληπτικά, (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Reuters/Tom Brenner) κατά τη διάρκεια, χθες Τετάρτη, προεκλογικής εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τους Δημοκρατικούς, την παράταξή του.

«Σε αντιπαράθεση»

«Σημειώστε τα λόγια μου: θα στραφούν εναντίον (…) της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους γάμους προσώπων του ίδιου φύλου», είπε ο κ. Μπάιντεν σε δωρητές, προσθέτοντας πως η πρόσβαση στην αντισύλληψη ενδέχεται επίσης να μπει πολύ σύντομα στο στόχαστρο της συντηρητικής πλειοψηφίας του σώματος.

«Θα δείτε αυτές τις αποφάσεις να τίθενται υπό αμφισβήτηση και να διχάζονται ακόμα περισσότερο οι ΗΠΑ. Θα βρεθούμε σε αντιπαράθεση για πράγματα που δεν θα έπρεπε να αμφισβητούνται», συνέχισε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μπάιντεν κάλεσε τους αμερικανούς ψηφοφόρους να προστατεύσουν το δικαίωμα στην άμβλωση, επιλέγοντας τον Νοέμβριο υποψήφιους που δεσμεύονται να το υποστηρίζουν, μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο που έδειξαν ότι το Ανώτατο Δικαστήριο οδεύει σύντομα να αναιρέσει την απόφαση του 1973 που το νομιμοποίησε σε εθνική κλίμακα.

Πηγή: ΑΠΕ