Για αφόρητη πλέον κατάσταση στη Δραπετσώνα, κάνει λόγο ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος. Σε ανάρτησή του αναφέρει πως η δυσοσμία που προέρχεται από τις ρυπογόνες δραστηριότητες της Oil One, είναι τόσο έντονη που οι κάτοικοι δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει και με το σχολείο της περιοχής, όπου οι μαθητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικές δυσκολίες ενώ υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα.

Από το 2015 που προστέθηκε η νέα βιομηχανική δραστηριότητα της Oil One, συμφερόντων Δημ. Μελισσανίδη, στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Δραπετσώνας, η δυσοσμία συντροφεύει καθημερινά τους κατοίκους ενώ έντονη είναι η ανησυχία για επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Ο κ. Βρεττάκος υπογραμμίζει ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς – από την Περιφέρεια έως το υπουργείο – ενημερώθηκαν για ακόμα μία φορά για την επιδείνωση της κατάστασης, αλλά κωφεύουν.

Για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της Δραπετσώνας ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να σταματήσουν οι αρμόδιοι να διακινδυνεύον την υγεία τους και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής ζωής της περιοχής και υπενθυμίζουν το αίτημά τους να υπάρξει άμεση μετεγκατάσταση της LaFarge και της Oil One από τον οικιστικό ιστό της πόλης.

Η ανάρτηση του κ. Βρεττάκου

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση στην Δραπετσώνα είναι αφόρητη. Η δυσοσμία είναι τόσο έντονη σε διάρκεια και ένταση που οι κάτοικοι, ιδιαίτερα στην περιοχή κοντά στο χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων και στις εγκαταστάσεις της Oil One, κυριολεκτικά δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Αυτές οι νέες «μυρωδιές» μας συντροφεύουν από το 2015 που προστέθηκε η νέα βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει η κατάσταση στην περιοχή γίνεται ανυπόφορη από την δυσοσμία χωρίς να είναι γνωστό τι επιπτώσεις έχει αυτό στην δημόσια υγεία.

Οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στη περιοχή δεν μπορούν να κάνουν το μάθημά τους και αντιμετωπίζουν αναπνευστικές δυσκολίες.

Για μια ακόμη φορά η πολιτική προστασία ενημερώθηκε.

Η Περιφέρεια ενημερώθηκε.

Το αρμόδιο υπουργείο ενημερώθηκε ξανά. Και;

Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι η στάση των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας απέναντι τους θα εξαρτηθεί από τη θέση που θα πάρουν στο ομόφωνο αίτημα της πόλης.

Άμεση μετεγκατάσταση της LaFarge και της Oil One από τον οικιστικό ιστό της πόλης.