Κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων που είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και ευρύτερα στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για το 2022 το θέμα που έχει επιλεγεί είναι «Η Δύναμη των Μουσείων» σε μια προσπάθεια ανάδειξης της δύναμης που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών.

Το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη συμμετέχει ενεργά στους φετινούς εορτασμούς με δυο ανοιχτές και δωρεάν δράσεις:

Σάββατο 21/5/2022: Εγκαίνια του έργου προσβασιμότητας «Καζαντζάκης για όλους»

Το Μουσείο Καζαντζάκη, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου «Καζαντζάκης για όλους»:

  • Βελτίωση προσβασιμότητας στο έργο του συγγραφέα και στο ομώνυμο Μουσείο», που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα εγκαινιάσει τις νέες παρεμβάσεις στη Μόνιμη Έκθεσή του. Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό απτικής διαδρομής με ηχητικό οδηγό, κείμενα σε μεγαλογράμματη και Braille γραφή, καθώς και ένα συμπεριληπτικό βίντεο. Κατά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση σε μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλον/ην ενδιαφερόμενο/η δηλώσει συμμετοχή.

Κυριακή 22/5/2022: Οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Φτάσε όπου δεμπορείς»

  • Το Μουσείο Καζαντζάκη θα πραγματοποιήσει οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για γονείς με παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών. Μέσα από τα αντικείμενα του Νίκου Καζαντζάκη και την απτική διαδρομή της Μόνιμης Έκθεσης του μουσείου, οι συμμετέχοντες θα «ανακαλύψουν» την οπτική αναπηρία και την προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης στους μουσειακούς χώρους.

Παράλληλα, κατά την ίδια τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5), όπως κάθε χρόνο, η είσοδος στη Μόνιμη Έκθεση θα είναι δωρεάν κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου 9.00 – 17.00.

Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής & κρατήσεις θέσεων στα: info@kazantzaki.gr ή 2810741689.