Ένα αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες, το οποίο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία συντήρησης αγωγών υδρογονανθράκων, συνετρίβη σήμερα σε δάσος του κεντρικού Καμερούν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της αφρικανικής χώρας.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα και τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα σε δάσος κοντά στην περιοχή Νανγκά-Εμποκό, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Γιαουντέ.

Στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν επιζώντες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών του Καμερούν, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από την Cameroon Oil Transportation Company S.A. (COTCO), ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος. Η COTCO είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση ενός αγωγού μεταξύ του Καμερούν και του γειτονικού Τσαντ.

Είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Nsimalen της Γιαουντέ με προορισμό το Μπέλαμπο στο ανατολικό τμήμα του Καμερούν.