Ανεβάζει όλο και περισσότερο… στροφές προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας για να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών την προσεχή Κυριακή στις κάλπες για την εκλογή προέδρου στην προσπάθειά του να κερδίσει ένα καθαρά προσωπικό στοίχημα.

Την  ίδια στιγμή τα στελέχη και οι βουλευτές «τρέχουν» για την εκλογή τους στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τις εσωκομματικές παρασκηνιακές αψιμαχίες να κυριαρχούν περιφερειακά.

«Το βράδυ της «γλυκιάς ήττας», με το 32% του λαού μαζί μας και όλο το Σύστημα απέναντί μας, είπα ότι ο προσωπικός και συλλογικός στόχος είναι να αντιστοιχίσουμε την κομματική δυναμική με την κοινωνική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε στην κάλπη την Κυριακή» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας χθες βράδυ στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους Λίνα Μπάστα, Θανάση Μερτζάνη και Αντώνη Τελόπουλο και μεταδόθηκε σε οκτώ περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ιδιαίτερη έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής στην αναγκαιότητα της συμμετοχής με τη νέα έκκληση που έκανε, δείχνοντας πως η εκλογική διαδικασία της Κυριακής έχει πολύ μεγάλη αξία για τον ίδιο.

«Την Κυριακή, στην κάλπη για την εκλογή προέδρου, θα έχει τη δυνατότητα όποιος επιθυμεί, ανεξάρτητα αν είναι ήδη μέλος, να έρθει, να εγγραφεί και να ψηφίσει» είπε και συμπλήρωσε: «Να χει πάρει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του, αλλά και τις κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα».

Πήχης δεν έχει τεθεί για ευνόητους λόγους από την πλευρά της Κουμουνδούρου και γι’ αυτό και άφησαν ανοικτή την διαδικασία για την εκλογή του προέδρου.
Ακόμα και την Κυριακή, την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, μπορεί κάποιος-α να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και να ψηφίσει για πρόεδρο του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας θέλει, όπως λέει και στους συνεργάτες και συνομιλητές του, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή για να δυναμώσει και οργανωτικά η αξιωματική αντιπολίτευση.
Βέβαια άγχος, όσο και να μην λέγεται, υπάρχει για το προσωπικό στοίχημα του Αλ. Τσίπρα, στη σκιά και των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ όπου ψήφισαν 175 περίπου χιλιάδες μέλη.

«15 Μαϊου. Ψηφίζουμε όλοι. Τους στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό» είναι το βασικό σύνθημα της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που επιχειρεί να συνδυάσει την εσωκομματική διαδικασία και με την ακρίβεια και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και των αγαθών και προϊόντων. Η επιλογή όμως να δοθεί τόσο μεγάλο βάρος σε αυτή την εκλογική διαδικασία αναπόφευκτα δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα και η συμμετοχή θα έχει την δική της αξία και σημασία. Και αυτό διότι από τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν θα φανεί και κατά πόσο συγκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. ως πολιτικός φορέας για να ενταχθεί οργανωτικά ένας πολίτης και να συμμετάσχει στις διαδικασίες του.

Μονότονα έλεγε το προηγούμενο διάστημα η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την κρίση του κομματικού φαινομένου με κεντρικό επιχείρημα ότι οι πολίτες δεν οργανώνονται εύκολα στα κόμματα στη σημερινή εποχή, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μεγάλη κινητοποίηση για αυξημένη συμμετοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνεχίζει τις περιοδείες του σημείωσε ότι την αγανάκτηση που βλέπει στην κοινωνία έχει να τη δει από το 2012. «Μπορεί να μην εκδηλώνεται όπως τότε, αλλά είναι μία βουβή οργή» τόνισε.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει αυτή η κατάφωρη επιβάρυνση και αυτός ο τρομακτικός πολλαπλασιασμός των κερδών των παραγωγών ενέργειας. «Γιατί; Γιατί είμαστε η μόνη χώρα που το 100% της ενέργειας που παράγεται περνάει από το χρηματιστήριο ενέργειας, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες υπάρχουν προθεσμιακά συμβόλαια. Στη Γερμανία, το 20% είναι στο χρηματιστήριο ενέργειας, το υπόλοιπο είναι στην προθεσμιακή αγορά. Εδώ είναι το 100%.» είπε.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην καταψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία της τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ρήτρα αναπροσαρμογής, λέγοντας πως έχει όμως ηθική υποχρέωση ο πρωθυπουργός να πάρει μέτρα και να ανακοινώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν ως ότου κριθεί η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη Δικαιοσύνη.

«Στη ρήτρα Μητσοτάκη να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος» τόνισε, δίνοντας το σύνθημα της επόμενης περιόδου για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως είπε.