Η Μάντσεστερ Σίτι θα αναγακαστεί να δώσει τα τρία εναπομείναντα ματς της Premier League χωρίς τρεις παίκτες-κλειδιά στην άμυνα, καθώς ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιβεβαίωσε την Κυριακή (8/05) ότι ο Ρούμπεν Ντίας τίθεται νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η Σίτι με τη σημερινή της νίκη επί της Νιουκάστλ (5-0) ξέφυγε με +3 βαθμούς από την Λίβερπουλ στην κούρσα του τίτλου, αλλά η χαρά των «πολιτών» μετριάστηκε κάπως από τα νέα για τους τραυματισμούς.

Ενώ η ομάδα έχει δημιουργήσει προβάδισμα τριών πόντων με τρία ματς ν΄ απομένουν για το φινάλε, ο Γκουαρδιόλα θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς τους Ντίας, Τζον Στόουνς και Κάιλ Γουόκερ στα ματς που ακολουθούν με Γουλβς, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα.

Ένα μυϊκό πρόβλημα ανάγκασε τον Ντίας ν΄ αποχωρήσει στο ημίχρονο του αγώνα με τους «ανθρακωρύχους», ενώ οι Στόουνς και Γουόκερ τραυματίστηκαν στον ημιτελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

«Ο Ρούμπεν, ο Κάιλ και ο Τζον δεν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν έως το τέλος της σεζόν», είπε ο τεχνικός της Σίτι και συνέχισε: «Ίσως να είναι έτοιμοι στην προετοιμασία ενόψει της νέας περιόδου. Το πρόβλημα του Ρούμπεν είναι μυϊκό. Όχι στην ίδια θέση, αλλά στο μηριαίο.»

Με τον Νέιθαν Άκε, που έχει λίγα λεπτά συμμετοχής, απέναντι στη Νιούκαστλ, ο οποίος επίσης ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αστράγαλο, ο Γκουαρδιόλα υποστήριξε πως έχει μόνο τρεις έτοιμους αμυντικούς διαθέσιμους για τον αγώνα με τη Γουλβς.

«Έχει πρόβλημα στον αστράγαλό του εδώ και πολύ καιρό», είπε για τον Άκε και πρόσθεσε: «Συνέβη στο ματς με τη Λιντς. Ακόμη έχει κάποιες ενοχλήσεις και δεν νιώθει άνετα. Έχουμε τον Ζοάο (Κανσέλο), τον Όλεκς (Ζιντσένκο) και τον Ομερίκ (Λαπόρτ).»