Απομένει μόνο η εξέταση δύο μαρτύρων και η απολογία του κατηγορούμενου. Στο ρεπορτάζ θα δούμε τι δήλωνε στην κατάθεσή του, αλλά και ποια υπερασπιστική γραμμή θα κρατήσει στην απολογία του.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τετάρτη 11 Μαΐου από τη δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με θύμα την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς.

Ταυτόχρονα η δίκη του συζύγου της άτυχης κοπέλας, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η οποία συνεχίζεται την Τρίτη και την Τετάρτη, μπαίνει στην τελική της ευθεία.

«Δεν ήθελα να την βλάψω»

Το πρωί της 11ης Μαΐου 2021 η είδηση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά σόκαρε τη χώρα. Η εικόνα του μωρού στα χέρια του αστυνομικού ο οποίος μόλις το είχε απομακρύνει από το σκηνικό της φρίκης ήταν συγκλονιστική…

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε 37 ημέρες μετά… Τότε, που στην ασφάλεια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε ότι εκείνος βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία της συζύγου του. Μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία.

«Δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο, αυτό δεν αλλάζει από την μέρα που την γνώρισα», δήλωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου έδωσε, καταθέτοντας στη δίκη, μία διαφορετική εικόνα για τη σχέση του ζευγαριού.

«Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, ελεγκτική, πολλές φορές η Καρολάϊν δεν καταλάβαινε στο εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της».

Παραμένουν συγκλονισμένοι

Οι κάτοικοι της Γλυκών Νερών είναι ακόμα συγκλονισμένοι από το έγκλημα.

Μάρτυρες που έχουν προταθεί από την οικογένεια την Καρολάιν και την υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αναμένεται να καταθέσουν την Τρίτη στο δικαστήριο ενώ θα αναγνωστούν και τα έγγραφα της δικογραφίας.

Πιθανότατα, κι ανάλογα με την εξέλιξη της δίκη, εντός της εβδομάδας θα απολογηθεί και ο κατηγορούμενος ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να βγει η απόφαση εφόσον «τρέξει» η διαδικασία.