Έπειτα από 19 χρόνια και 21 τίτλους με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι ετοιμάζεται για την αλλαγή σελίδας. Μία αλλαγή η οποία ήταν αναπόφευκτη μετά και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρώσο μεγιστάνα από τη βρετανική κυβέρνηση.

Όπως αναμενόταν από χθες κιόλας, οι πρώτες υπογραφές για την πώληση του συλλόγου από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην κοινοπραξία των Τοντ Μπέλι και Χάνσγιοργκ Βις έπεσαν οριστικά.

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι με την ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τον Τοντ Μπέλι. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της η Τσέλσι, την οποία έβγαλε στον «αέρα» δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου!

Η αποχώρηση του Ρώσου βάζει τέλος σε έναν «χρυσό» κύκλο για τον λονδρέζικο σύλλογο. Από τον Ιούλιο του 2003, έως και σήμερα, η Τσέλσι διανύει τα καλύτερα χρόνια της ιστορίας της, έχοντας κατακτήσει σε αυτό το διάστημα όλες τις κούπες που «κυκλοφορούν» στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο Αμπράμοβιτς είδε τους τελευταίους τρεις μήνες να δέχεται έναν μεγάλο «πόλεμο» από την Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, λόγω των στενών του σχέσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους και μάλιστα ήταν ένας από τους διαπραγματευτές για την ειρήνη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο Μπόρις Τζόνσον ωστόσο δεν άλλαξε την απόφαση του και έτσι ο Αμπράμοβιτς υποχρεώθηκε να βγάλει στο «σφυρί» την Τσέλσι, γνωρίζοντας παράλληλα πως δεν θα έχει κανένα προσωπικό κέρδος από το deal, λόγω των κυρώσεων.

Κι όμως, ακόμα και έτσι ο Αμπράμοβιτς δέχτηκε να αφήσει την Τσέλσι. Ωστόσο όχι έτσι απλά. Διότι ο Ρώσος δεν επιθυμεί να αφήσει στην… τύχξη το μέλλον του αγαπημένου του περιουσιακού στοιχείου του.

Όλες αυτές τις εβδομάδες, ο Αμπράμοβιτς ήταν σε επικοινωνία με τη διοίκηση της Τσέλσι και την Raine Group που είχε αναλάβει από την αρχή τις διαπραγματεύσεις της πώλησης, συζητώντας για τον καλύτερο μελλοντικό ιδιοκτήτη.

Πριν από μια εβδομάδα, έγινε γνωστό, πως η Τσέλσι και η Raine Group είχαν επιλέξει την κοινοπραξία του Μπέλι, δίνοντας έτσι το «πράσινο» φως στον Αμερικανό για να μπει στον τελευταίο κύκλο διαπραγματεύσεων.

Όλα ωστόσο έγιναν υπό τους όρους του Ρώσου μεγιστάνα. Όπως αναφέρει η Telegraph, ο Αμπράμοβιτς τοποθέτησε μερικούς ειδικούς όρους στα συμβόλαια, από τους οποίους εγγυάται στην Τσέλσι μια «λαμπρή» δεκαετία χωρίς προβλήματα.

Οι Γκλέιζερς έγιναν πηγή έμπνευσης για τον Αμπράμοβιτς. Πιο συγκεκριμένα, για τα επόμενα δέκα χρόνια, οι νέοι ιδιοκτήτες της Τσέλσι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «κερδίσουν» χρήματα και να βάλουν λεφτά στις τσέπες τους από τα έσοδα της ομάδας, κάτι για το οποίο έχουν κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Τσέλσι, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν υπογράψει μια ειδική σύμβαση, με την οποία είναι υποχρεωμένοι να επενδύσουν τουλάχιστον 1,7 δισ. λίρες μέχρι το 2032!

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του ποσού, αξίζει να γνωρίζει πως ο Αμπράμοβιτς επένδυσε συνολικά στην Τσέλσι 1.6 δισ. λίρες στα 19 χρόνια παρουσίας του, έχοντας δαπανήσει σχεδόν 600 εκατομμύρια λίρες από το 2010 έως και το 2020. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως το 1 δισ. θα διατεθεί για τη μεγάλη ανακαίνιση που θέλουν να κάνουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» οι νέοι ιδιοκτήτες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αφήσει την Τσέλσι σε καλά χέρια…